Oriola obezbedio azijske WTCC startove

Bolje i to nego ništa! Španski vozač Pepe Oriola ipak će nastupati u ovogodišnjem Svetskom šampionatu turing automobila, ali samo na tri završne azijske runde, u Šangaju, na Suzuki i u Makauu, i to za volanom TC2T „seat leona“ Kampos rejsinga.

„Iako sam imao mnogo ponuda na stolu, nisam želeo da napustim WTCC. S Kampos rejsingom imam priliku da ostanem aktivan u šampionatu i svojim iskustvom pomognem ekipi i njenim vozačima,“ kazao je Oriola.

Tokom sezone španski trkač biće mentor vozačima koji nastupaju u FIA Evropskom kupu turing automobila, Nikolaju Karamiševu i Igoru Skuzu, koji bi u toj kategoriji trebalo da voze TC2T „leone“ za tim Kampos. U ulozi instruktora Oriola se već oprobao u Valensiji i na Spa Frankoršampu, kada je na predsezonskim WTCC testovima savetovao debitanta Džona Filipija.

Pepe Oriola je u Svetskom šampionatu turing automobila debitovao 2011, takmičio se pune tri sezone i najmlađi je osvajač jedne WTCC trke, ujedno i trke FIA svetskog prvenstva uopšte. Kada je prošle godine trijumfovao u Marakešu, što mu je prva i zasad jedina pobeda u ovoj kategoriji, imao je 18 godina i 9 meseci.