Oriola: Ove godine Makau, dogodine TC3

Španski trkač Pepe Oriola neće nastupiti na tri završne runde ovogodišnjeg Svetskog šampionata turing automobila, kako je u aprilu bilo najavljeno, već samo u Makauu. Na sezonskom finalu on će voziti Kamposov „seat leon 1.6T“, auto TC2T specifikacija, a iza poduhvata stoji lokalni sponzor Kali grupa Makau, čija je reklama i prošle godine stajala na Oriolinom „seatu“.

Katalonac je najmlađi osvajač WTCC trke u istoriji takmičenja – kada je 2013. slavio u Marakešu imao je samo 18 godina i 9 meseci. Ove sezone ispunjavao je ulogu trenera vozača kod Kamposa i njegovim savetima i vožnjama koristili su se Džon Filipi, Igor Skuz i Nikolaj Karamišev.

Oriola_Ita_141„Uzbuđuje me pomisao da se vraćam trkanju. Makau je zanimljiva staza i zahvaljujem svom sponzoru koji mi je pružio tu mogućnost. Bilo bi lepo da ovaj WTCC nastup krunišem podijumom u TC2T klasi,“ rekao je 20-godišnji automobilista, koji se tri pune sezone takmičio u Svetskom šampionatu, a ove sezone su ga finansijski razlozi primorali na pauzu.

Pepeova budućnost verovatno leži u TC3 seriji, ali on još nije u prilici da o svemu govori sasvim detaljno.

„U Svetskom šampionatu sam mnogo naučio i postao profesionalni trkač, ali sad moram da razmišljam o svojoj budućoj karijeri. Imao sam kontakte u vezi sa učešćem u novoj TC3 internacionalnoj seriji iduće godine. Mislim da je ta kategorija budućnost turing automobila, sa razumnim troškovima, ujednačenim automobilima i spektakularnim kalendarom, koji predviđa i trkanje na vikendima Formule 1. Takva kombinacija je sjajna za sponzore. Nadam se da ću moći da učestvujem u tome, ali u ovom trenutku ništa ne mogu da potvrdim.“

TC_3 (3)Oriola već poseduje čvrste veze sa TC3 organizatorima i timovima namernim da se takmiče u novom šampionatu. On je testirao „seat leon kup“, auto viđen kao oslonac TC3 serije, u kojem se ove godine u Evrokupu trka Pepeov mlađi brat Đordi, i pohvalio je njegovu pouzdanost i mehaniku. Seat je zvanično iskazao svoju podršku kategoriji u nastanku i španskom proizvođaču samo može da koristi da među svojim pulenima ima i dokazano brzog domaćeg turing pilota. S druge strane, Pepe je dobro povezan i sa Majkom Erlom i Oniks rejsingom, koji će pripremati „ford fokuse“ po TC3 specifikacijama. A MotorYRacing letos je objavio da Oriola senior zajedno sa Lotijem radi na organizaciji TC3 prvenstva…

Mladi Španac nedvosmisleno je potvrdio da ga cela stvar još kako zanima.

„Format TC3 šampionata daje mladim vozačima mogućnost da počnu u nacionalnom takmičenju i stignu do međunarodnog nivoa u okviru iste strukture i sa istim automobilom. Nadam se da će TC3 dogodine imati bogate startne liste, mešavinu mladih i iskusnih vozača. To će značiti da u njega mogu da stupe dobri trkači, ne samo oni s mnogo novca. Nameran sam da osiguram mesto u TC3 seriji i mnogo se trudim da to postignem,“ otkrio je Pepe Oriola.