Oriola u Makauu vozi umesto Borkovića

Španski vozač Pepe Oriola preuzeće kokpit „RML kruza“ Kampos rejsinga, upražnjen posle odustajanja Dušana Borkovića od nastupa na poslednjoj rundi Svetskog prvenstva turing automobila.

Kako smo ranije već objavili, srpski vozač neće se trkati na stazi Makau Guja zbog povrede ruke stečene na pekinškom Goldenport parku, koja potom nije tretirana na odgovarajući način. Ni stanje finansija u njegovom taboru nije idealno, pa je Borković pre dva dana i zvanično potvrdio da u Makau neće putovati.

Iznenada „oslobođeno“ sedište TC1 „ševrolet RML kruza“ Kampos rejsing je poverio Pepeu Orioli, koji je za španski tim ionako trebalo da nastupi u Makauu, ali u „seat leonu“ TC2T klase.

Oriola_Mac_RACE1_512„Izuzetno sam motivisan. Iako ne vozim pod istim uslovima kao drugi, jer su se oni trkali cele sezone, cilj mi je da postignem dobar rezultat. Zahvaljujem Kampos rejsingu što mi je ponudio ovu priliku i nadam se da ću je iskoristiti na najbolji mogući način“, kazao je 20-godišnji vozač iz Barselone.

Oriola se u Svetskom prvenstvu turing automobila trkao od 2011. do 2013. godine. Startovao je 72 puta, a prvu i jedinu pobedu zabeležio je prošle sezone u Marakešu. U 2014. nije imao WTCC angažman, ali je sa Kampos rejsingom sarađivao kao savetnik njegovih vozača u ETC kupu, pa je razumljivo što je odabran da u ovoj prilici zameni Borkovića. Povrh toga, Pepe ima i sponzora iz Makaua, u kojem će nastupiti sa svojim tradicionalnim startnim brojem 74.

Kamposov tandem u TC1 klasi na poslednjoj rundi sezone činiće Igo Valente i Pepe Oriola, dok će se u TC2T klasi pojaviti sa čak tri „seat leona WTCC“. Voziće ih celosezonski učesnik šampionata Džon Filipi, kao i takmičari iz Hong Konga Vilijam Lok i Henri Kvong, koji su za špansku ekipu u 2014. već nastupali, prvi u Šangaju, drugi na Suzuki.