Švedski Vestkoust rejsing u Međunarodnoj TC3 seriji

Najuspešnija švedska ekipa u turing trkanju, Vestkoust rejsing (WestCoast Racing, WCR), učestvovaće u Međunarodnoj TC3 seriji u 2015. godini.

Šveđani će u inauguralnoj TC3 sezoni nastupiti sa tri „honde sivik“ koje će prema specifikacijama za ovo takmičenje izraditi italijanski J.A.S. motorsport. Pored toga, Vestkoust rejsing nastaviće sa svojim programom u Švedskom (Skandinavskom) šampionatu turing automobila.

„Zadovoljni smo što možemo da objavimo naše učešće u seriji koja otvara novo poglavlje u turing trkanju,“ izjavio je vlasnik ekipe Dik Jonson-Vigrot. „U proteklim godinama videli smo probleme u mnogim nacionalnim i internacionalnim turing serijama, ali TC3 će privatnicima biti pristupačan, trkanje će biti uzbudljivo, a to je i prilika da se timovi sa istim automobilima pojave i na nacionalnoj i na međunarodnoj sceni.“

„Obići ćemo dvanaest fantastičnih trkačkih staza i zemalja u prvoj godini, tu je i ogromna prednost – trkaćemo se u okviru gran pri vikenda Formule 1, takav paket nijedna druga turing serija ne može da ponudi. Ovo je fantastična prilika i način da Vestkoust rejsing proširi svoj trkački program, pored toga što će nastaviti da se takmiči u Švedskom turing šampionatu.“

p 2Vestkoust rejsing osnovan je 1994. godine, sa sedištem u Halmstadu, na zapadnoj obali Švedske (otuda i ime ekipe). Kao dugogodišnji partner BMW-a nastupa kao BMW dilerski tim u Skandinavskom šampionatu turing automobila (auto ima samo BMW siluetu!), u kojem je ove godine njegov vozač Fredrik Larson stigao do statusa viceprvaka.

Šveđani su prvi odabrali da se u TC3 seriji pojave s „hondama“. Pored njih, dosad su svoje učešće u kategoriji najavili i nemački tim Target kompetišn, koji planira da nastupi sa „seatima“, kao i italijanski Koloni rejsing, ali on još nije saopštio koje će automobile prijaviti. Takođe, engleski Oniks inženjering u septembru je nagovestio da će za sezonu 2015. pripremati „ford fokuse“ TC3 specifikacija.