Oriola: Verne cele godine pravi incidente, a prolazi bez kazni! Verne: Bio sam 20 puta brži od njega!

Pepe Oriola je na kineskom Žeđijangu proveo više od polovine prvog sprinta u vođstvu, da bi vodeću poziciju izgubio od Tarkvinija u 11. od 19. krugova.

Španac je potom u odvojenim napadima dva puta udaren i posle tih kontroverznih kontakata potonuo je do petog mesta.

Prvi ga je dokačio Leopardov Žan-Karl Verne, a zatim je, u sličnoj akciji, Pepea dokrajčio Morbideli.

Prilično je čudno da sudije nisu smatrale da ijedan od ovih manevara zaslužuje bilo kakvu kaznu.

Oriola je gorčinu izlio na Vernea, koji ga je svrgao s drugog mesta i udaljio od podijuma.

“Žan-Karl je isuviše rizikovao, tim više što je Atila Taši u tom trenutku bio izvan bodova”, ispričao je Pepe za TouringCarsNet. “Ne razumem njegovo ponašanje.”

“On misli da je nedodirljiv. Cele godine je u epicentru incidenata na stazi, izvukao se na Hungaroringu u trci 2, isto tako i na Ošerslebenu s Tašijem.”

 “Mislim da je to moralo makar da se istraži. Ja sam na Ošerslebenu imao minimalan kontakt sa Van Lagenom i odmah sam morao na prolazak kroz boks. Incident na Žeđijangu je bio isti, možda čak i gori, a to nije čak ni istraženo.”

 “Ja tražim veću doslednost u sudijskim odlukama, ali izgleda da je Verne nedodirljiv. Razočaran sam njegovim ponašanjem, jer on mi je prijatelj i mislim da je profesionalac, ali takve stvari ne treba da radi!”, poručio je Oriola.

Kad je već upisao 25 poena u prvoj trci vikenda, naspram Oriolinih 12, Francuz je mogao sebi da dopusti da pokaže razumevanje za optužujuće reči suparnika.

“Razumem ga, ali nijednom nisam pokušao da ga izbacim”, odgovorio je Žan-Karl na izrečene zamerke. “Možda je trebalo da kočim malo kasnije, kako bih bio siguran da vozim naporedo s njim. On nije zatvorio prolaz, već je krenuo ka temenu krivine.”

“Obema nogama sam zgazio kočnicu – mogao sam da udarim njega ili graničnik od guma na temenu. Mislim da je moj manevar bio dosta dobar, ali Pepe mi nije ostavio prostora.”

“Bio sam mnogo brži od njega”, nastavio je Verne. “Razumem da je želeo da se odbrani, ali mi je posle kazao da je trebalo da čekam još jedan krug. U tom slučaju ne razumem zašto me nije pustio da prođem, jer sam bio 20 puta brži od njega.”

 “Žao mi je, ali ja to nisam hteo. Vozio sam pet ili šest krugova iza Oriole i nijednom nisam pokušao ništa glupo. Mislio sam da je bio dobar trenutak, ali kada sam se našao u pravoj poziciji, ispostavilo se da je bilo prekasno”, kazao je lider TCR Internacionalne serije.