Stefanovski za Serbiaring: Priredili smo odlično trkanje cele sezone, nastavljam s turingom i 2018!

Photo Jean Michel Le Meur / DPPI

Makedonski automobilista Igor Stefanovski nije uspeo da se izbori za titulu na poslednjem ETCC vikendu ove sezone.

On je sjajno je startovao u prvoj trci, ali je u šestom krugu, pretičući Nađa na prvoj krivini, udario vodećeg Fulina na drugom zavoju. Čeh je pao na treće mesto, Idže je izbio na vrh, ali je kažnjen prolaskom kroz boks zbog udaranja drugog vozača.

Na stazu se vratio kao osmi, što mu je donelo pol-poziciju za drugu trku, ali i samo jedan bod, pa je ostao i bez teoretske šanse da da može da se bori za naslov.

“Zaista mi nije jasno zašto sam kažnjen. Trka je proglašena za kišnu, ali smo svi odlučili da vozimo na slikovima. Bio sam obazriv, ali je svako skretanje sa idealne putanje bilo otklizavanje. Kad se trka završila, pokazao sam sudijama onbord snimak, videlo se da sam pustio gas i da udarac nije bio nameran. Morali su da uzmu u obzir vlažnu pistu”, objašnjava za naš portal Idže.

Ni druga trka nije išla kako je Stefanovski zamislio. On je želeo da se bar ovenča pobedom, ako već nije mogao da ide na titulu, a pol-pozicija je bila dobar preduslov za to. Međutim…

“Posle starta me je neko udario otpozadi, nisam siguran ko, verovatno Šrajber, i pomerio mi je auspuh, pa je auto počeo čudno da se ponaša. Ipak sam uspeo da se stabilizujem, ali me je onda Šrajber dokusurio. Ne znam kako sam završio trku, guma mi se skoro sasvim raspala”, prepričava Makedonac drugi sprint na Mostu iz svog ugla.

Photo Jean Michel Le Meur / DPPI

Posle druge sezone na krugu, Stefanovski kaže da je ipak zadovoljan svime što je pokazao i postigao.

“Pre svega mi je drago što smo priredili odlično trkanje kroz celu sezonu, a posebno na kraju. Sve je to za mene velika škola. Srećan sam što sam pronašao ekipu sa kojom sjajno funkcionišem i sa kojom želim da nastavim saradnju i 2018. Savladali smo sve sigurno 70 odsto, možda i bolje, a to je velika stvar! Dobar tim mnogo znači”.

Što se 2018. tiče, Stefanovski ne želi da najavljuje bilo šta, ali je siguran da će ostati u turing takmičenjima.

“Videćemo, pre svega, šta će biti sa turing scenom, ETC kupom, WTCC-om, TCR-om. Voleo bih da vozim negde gde je trkanje pošteno, jer ja volim da vozim, a ne da kalkulišem i da se zezam. Moramo da vidimo i kako ćemo stajati sa budžetom, pa ćemo tek onda da donesemo konačnu odluku. U svakom slučaju, vidimo se na stazi i dogodine!”, poručio je Makedonac.