Osnovan TCR DSG šampionat, vozi se u Italiji za nagradni fond od 280.000 evra

Iduće godine, vlasnici DSG automobila imaće i posebnu TCR seriju u kojoj će moći da se takmiče, bilo sa iznajmljenim, bilo sa sopstvenim automobilima.

TCR DSG šampionat pokrenut je zahvaljujući saradnji porodice Altoe, vlasnika autodroma Adrija, Marčela Lotija i firme WSK, zadužene za promociju. WSK promocija i Adrija autodrom već su sarađivali u otvaranju Adrija kartodroma i njegovom postavljanju na međunarodnu scenu.

Novonastala, po prirodi endurans turing serija zasniva se na automobilima TCR standarda sa DSG transmisijom. U njenoj osnovi leži ideja da se organizuje šampionat od šest rundi na glavnim autodromima Italije. U njemu će, po plaćanju fiksnog iznosa startnine, a koja uključuje najveći deo troškova, vozače tokom cele sezone čekati iznajmljeni, za trkanje spremni automobili.

Runde TCR DSG serije odvijaće se tokom tri takmičarska dana, od petka do nedelje. Sadržaće 45 minuta treninga, 30 minuta kvalifikacija i trku od 2 sata.

Za učešće mogu da se prijave pojedinačni vozači, ili dvočlani tandemi, koji bi se u nastupima smenjivali na po pola sata.

Ukupan nagradni fond iznosi 280.000 evra. Od tog iznosa, 24.000 evra će biti podeljeno najboljoj petorici na svakoj rundi, dok će 136.000 evra biti raspoređeno na kraju sezone, između prvih šest u šampionatu.

Predviđene su posebne klasifikacije za vozače mlađe od 21 godine, za dame i vozače džentlmene. Iz svake od ovih grupa biće nagrađeno troje najbolje plasiranih na kraju svakog vikenda i na kraju šampionata.

Kao što i naziv nove serije kaže, ona je otvorena za modele Folksvagen grupe “audi RS 3”, “VW golf GTi” i “seat leon” sa motorima od 350 i DSG transmisijom. Njih po pravilu obezbeđuje organizator. Šaltovanja kod šestostepenog DSG menjača su ubrzana, a on je učinjen snažnijim za trke izdržljivosti. Komanda je na klackalicama iza volana.

Imena tehničkih partnera – isporučilaca guma i goriva – biće objavljena u dogledno vreme.

Cena učešća u prvenstvu iznosi 135.000 evra, što uključuje sve troškove osim osiguranja. U paket spadaju: iznajmljivanje automobila, asistencija na stazi, gorivo, gume, kočnice, startnina za ceo šampionat i pojedinačne trke, kao i učešće na treninzima. Vozačima će za tu cenu biti obezbeđeni i kombinezoni, kao i mogućnost da na rundama serije imaju dva svoja gosta.

Alternativno, u šampionat se mogu uključiti i nezavisne ekipe, koje već već raspolažu nekim od VAG DSG modela, ili bi ga kupile od organizatora. Glavni je uslov da one slede sportska i tehnička pravila šampionata i da od organizatora nabavljaju isti potrošni materijal kao i vozači rentiranih automobila (pneumatici, gorivo, elementi kočnog sistema).

Za privatne učesnike startnina za ceo šampionat iznosi 12.000 evra, a po jednoj rundi 1.500 evra, što uključuje treninge, ali ne i porez.

Šest rundi TCR DSG šampionata 2018. voze se po sledećem kalendaru:
– Adrija (22. april)
– Monca (3. jun)
– Mizano (24. jun)
– Imola (29. jul)
– Valelunga (9. septembar)
– Muđelo (28. oktobar)

Organizator najavljuje i strimove za praćenje trka uživo, kao i TV prenose u saradnji sa stanicom koja tek treba da bude određena. Zainteresovani za nastup pozvani su da se za dodatne informacije raspitaju posredstvom kontakata Adrija autodroma.