Ožije: Najveće razlike između DTM i WRC automobila? Kočenje i brzina u krivinama

“Mercedes” koji će Sebastijan Ožije prilikom svog DTM gostovanja na Red bul ringu imaće startni broj 17 i livrejisan je tako da svojom pojavom asocira na tri decenije učešća brenda u nemačkom premijum turing šampionatu.

U znaku te godišnjice protiče i cela kampanja brenda u oproštajnoj sezoni 2018.

Na automobilu se nalaze i neke od fotografija iz slavne DTM istorije “trokrake zvezde”, uključujući kadrove slavlja s različitih podijuma i portrete njenih slavnih asova poput Bernda Šnajdera i “kralja” Klausa Ludviga. Zamisao je da Sebastijanov auto bude trodimenzionalno podsećanje na prethodnih 30 godina i postignuća kuće u šampionatu.

Petostruki WRC prvak i uskoro DTM debitant, Ožije je pozitivno opisao utiske sa letošnjeg prvog i jedinog testa “mercedesa-AMG C 63 DTM” na autodromu Valelunga.

“Bio sam impresioniran mnogim stvarima i iskustvo se mnogo razlikuje od vožnje reli automobila. Osetio sam se kao da sam vraćen u detinjstvo, kao da sam dobio novu igračku. Pokušao sam da se zabavim i da pronađem limite. U poređenju s mojim reli automobilom, dve najveće razlike svakako su kočenje i brzine u krivinama. Teško mi je da kažem šta mi se najviše dopalo u toj vožnji, jer mi se svidelo skoro sve!”

Francuz kaže da posebnih priprema za nastup na Špilbergu nije bilo.

“Upravo sam se vratio s Relija Turska, bio je krajnje zahtevan i vožen je po visokim temperaturama. Pretpostavljam da je to bila idealna priprema za Špilberg (smeh). Nisam izvodio nikakve posebne pripreme za predstojeći trkački vikend, ali sam siguran da ću, čim se nađem na pisti, imati mnogo pitanja za moje inženjere i timske kolege. Na kraju krajeva, ja nisam usvojio sve procedure trkačkog vikenda koliko i svi ostali, pa ću neke stvari morati da radim po osećaju. To će mi sigurno biti priličan stres, ali pre nego što akcija stvarno krene, pokušaću da upijem što je više moguće informacija.”

Ožije predstojeći debi za volanom DTM sprave posmatra kao skup krupnih izazova, umesto da pokušava da izdvoji jedan od njih kao najveći.

“Mislim da mi predstoji priličan broj izazova. Cilj mi je da izvezem čist vikend i bez grešaka, to bi iz moje perspektive bilo dobro postignuće. Svi znaju da nemam mnogo iskustva u trkanju na krugu, na njega jednostavno nisam naviknut. Otuda, pokušaću da držim ritam najbolje što budem mogao. Takođe znam koliko je teško da se gume dovedu u pravi operativni opseg. Možda će nova pravila (o minimalnom pritisku u gumama – prim.) malo poraditi u moju korist, jer svima nedostaje iskustvo u tom domenu. Zaista, toliko je novina na koje moram da obratim pažnju da mogu da očekujem izazove bukvalno u svakoj oblasti.”