Pečito na Fanđovom putu

Dve nedelje pošto je Sitroen rejsing osvojio proizvođačku WTCC titulu, svoj prvi naslov u trkama na krugu, francuska kuća stekla je još jedno odličje – njen vozač Hose Marija Lopes postao je svetski šampion. Argentinac je do trona došao devetom ovosezonskom pobedom, stečenom na autodromu Suzuka. I Sebastijan Leb se popeo na podijum u trci 1, dok Ivan Miler u Japanu nije dospeo do pobedničkog postolja.

U subotu je, osvajanjem pol pozicije, Hose Marija Lopes došao je na korak bliže ciljanoj tituli. Iako mu je posle toga četvrto mesto bilo dovoljno za naslov, Pečito je u “sitroenu c-elize” #37 rešio da do krune stigne u velikom stilu. Posle gašenja crvenih svetala, idealno je startovao i poveo trku 1 ispred Ivana Milera. Za razliku od njih, treći na startu, Sebastijan Leb, krenuo je loše i prestigli su ga i Čilton i Valente.

bigm_112_LOPEZ Vodeći dvojac brzo se odvojio od konkurencije, ali je posle nekoliko krugova Miler utvrdio da ima problem s pneumatikom. Zla slutnja se obistinila, zadnji levi pneumatik se probušio i bivši svetski šampion je morao da parkira automobil.

Iako je to za Lopesa značilo obezbeđenu titulu, on je ostao fokusiran i sigurnom vožnjom dovezao se do najvišeg stepenika podijuma. Borbu između Čiltona i Valentea iskoristio je Leb, koji je trku 1 završio kao trećeplasirani. U taboru Sitroena je odmah po prolasku kroz cilj počela proslava u argentinskim plavo-belim dresovima sa brojem 37, što je Pečitov ovosezonski startni broj.

bigm_129_LOPEZ bigm_146_MULLER
Slavlje je kratko trajalo, jer su mehaničari požurili da pripreme automobile za trku 2. Sitroenov trio kretao je sa mesta 8, 9. i 10. u formaciji Leb-Miler-Lopes. Inspirisani Miler brzo se našao ispred Seba i Pečita, ali je kolona “C-elizea” ostala zaglavljena iza “ševi kruza” Iga Valentea. U petom krugu, Miler je rešio da preseče situaciju, dva automobila su se dotakla, a Valente je morao da odustane. Lopes je kao kroz iglene uši prošao pored Leba, pa je konačni poredak pilota Sitroen rejsinga u trci 2 na Suzuki bio 5-6-7, u redosledu Miler-Lopes-Leb.

“Hose Marija Lopes je sjajan svetski šampion za Sitroen, za Argentinu i za FIA WTCC. Srećni smo i ponosni što smo ga doveli do svetske titule, jer on podjednako zrači ljudskim kvalitetima i trkačkim performansama. Samo dve nedelje pošto smo osvojili konstruktorsku titulu, dobili smo i vozačkog šampiona iz naših redova. Tokom četvrt veka, Sitroen je razvio jedinstveno znanje o tome kako se osvajaju titule, prvo u reli-rejdu, pa u WRC-u, a sada i u WTCC trkama. Stabilnost je stvorila čvrstu povezanost i ona je ključ naših uspeha već u prvoj sezoni u ovoj trkačkoj disciplini”, rekao je Iv Maton, direktor Sitroen rejsinga.
wtcc20141026014
“Osećaj je neverovatan! Kao i uvek, prvo mi pada na pamet da se zahvalim – hvala porodici i svima koji su mi pomogli da nastavim kad je bilo teško. Zahvaljujem Sitroenu što me je odabrao da budem jedan od vozača “C-elizea”. Hvala svim mehaničarima i inženjerima, i to ne samo onima koji su se bavili mojim automobilom, jer smo svi sve radili zajedno. Posebno mi je drago što sam pobedio na jednoj od omiljenih staza Airtona Sene. On je ovde osvojio dve titule, ponosan sam što sam i ja to učinio. Velika je čast naslediti Huana Manuela Fanđa na mestu argentinskog FIA svetskog šampiona. Zahvaljujući njemu, naša zemlja je jako zavolela auto-sport i ponosan sam što branim boje naše zastave u WTCC-u”,
kazao je novi prvak Pečito Lopes odmah posle “krunisanja”.

“Veoma sam loše startovao u trci 1, pritisnuo sam nekoliko pogrešnih dugmića na volanu i poremetio startnu proceduru! Pao sam na peto mesto, a na ovoj stazi je veoma teško naći prostor za preticanje. Držao sam priključak, čekao zgodnu šansu za eventualno preticanje, koja se pred kraj trke i ukazala. Lepo je ponovo biti na podijumu”, izjavio je devetostruki reli šampion Sebastijan Leb.
bigm_595_MULLER_LOPEZ_LOEB
Komentar Ivana Milera imao je skoro filozofski karakter: “Ovaj vikend je slika cele moje sezone, slika hroničnog nedostatka rezultata. U trci 1 sam od početka osećao da mi otklizava zadnji kraj auta, gumi-defekt je potvrđen posle nekoliko krugova i to je bio kraj. U trci 2 sam krenuo odlično, a onda sam se našao iza Iga Valentea. Kako staza nije jednostavna za preticanje, pokušao sam napad i to se neminovno završilo kontaktom, ali je on bio nenameran”, istakao je Alzašanin, koji je predao tron na Suzuki.