Pekarž ponovo trijumfovao u Mađarskoj, Vesnić trku završio četvrti


Vozač “kupre” Tomaš Pekarž ponovo je slavio u Mađarskoj, u drugoj trci TCR Istočna Evropa.

On je startovao sa devete pozicije i vrlo brzo se probio u sam vrh. Sa najboljeg startnog mesta krenuo je Karol Vitke, ali se nije snašao, baš kao i Petr Fulin junior, koji je krenuo drugi.

Milovan Vesnić krenuo je sa sedme startne pozicije, da bi do kraja prvog kruga pao na deveto, ali se brzo konsolidovao i počeo da se probija ka vrhu.

Četiri kruga su bila potrebna Pekaržu da pređe u vođstvo, dok je Mihal Makeš sa osme startne pozicije stigao do treće. Čeh je imao tempo da prođe drugoplasiranog Stolarčika, ali do kraja mu to ipak nije pošlo za rukom.

Pune ruke posla imao je Vesnić. Baš kao i u prvoj trci, ponovo ga je namučio Germandi, u borbi za šesto mesto. Nekoliko puta su njih dvojica menjali mesta, da bi se Srbin konačno našao ispred Italijana i dao u poteru za Štajbelom.

Vesnić je brzo smanjio zaostatak za Nemcem na 0,4 sekunde, a savladao ga je u samom finišu trke. Za dalji napredak nije bilo vremena, a prednost trećeplasiranog Makeša bila je prevelikih pet sekundi.

Pekarž je kroz cilj prošao sa nešto više od devet sekundi prednosti, ispred Stolarčika i Makeša, Vesnić je bio četvrti, Štajbel peti, ispred Germandija, Vitkea, Žepeckog, Čižeka i Fulina juniora.

Trku su još završili Sanel Ćehić i Radim Adamek, dok je Žarko Knego odustao već na kraju prvog kruga.

Drugi trkački vikend TCR Istočna Evropa planiran je za Slovakija ring od 7. do 9. maja.