Perspektiva: Aston Martin 2020. ulazi u DTM, među vozačima Buemi i Hartli?

Glasine da će Aston Martin biti treći DTM proizvođač od sezone 2020. dobijaju sve konkretnije oblike i obogaćene su detaljima, poput imena njegovih mogućih vozača.

Engleski brend navodno treba da na staze izvede četiri automobila, a trkačku operativu sprovodio bi švajcarski R-motorsport, koji je sa Astonom već angažovan u Blanpan GT endurans seriji.

Prema glasinama iz padoka, koje prenosi portal Motorsport.com, projekat bi mogao da podrži Red bul.

Automobile bi izradio tim HWA, trenutno “izvođač DTM radova” za Mercedes, čiji će se kapaciteti za ovu operaciju osloboditi kada “trokraka zvezda” na kraju ove sezone napusti DTM.

Tim bi potencijalno mogao da vodi Gari Horner, direktor ekipe Arden i otac šefa Red bul F1 tima Kristijana Hornera. Arden i R-motorsport već su partneri.

Što se tiče vozačkih imena, u kontekstu budućeg DTM programa pominju se bivši Red bul junior pulen Sebastijan Buemi, danas vozač Formule E, i Brendon Hartli, pilot Toro Roso F1 ekipe.

Zajedno s njima, u vezu s mestima u takmičarskoj postavi dovode se i fabrički vozači Aston Martina Niki Tim i Maksim Martan, koji je zaključno s prošlom godinom bio BMW DTM trkač.

Tehnički pravilnik za budući DTM predviđa četvorocilindarske turboprehranjivane motore od dva litra. To se ne uklapa u filozofiju Aston Martina, otud i spekulacija da bi siluetne automobile mogao da pokreće Hondin agregat koji se već vozi u Super GT seriji u Japanu, shodno tamošnjoj regulativi na koju DTM prelazi tek dogodine.

Upitan da li njegova ekipa razmatra mogućnost da u nemačkoj premijum turing seriji ukrsti koplja sa Audijem i BMW-om, vlasnik i direktor R-motorsporta Florijan Kamelger izjavio je: “Mi smo sportski brend koji se brzo širi i u svakom slučaju razmatramo različite serije, jer smo u potrazi za novim mogućnostima. DTM bi nas svakako zanimao. Potencijal svakako postoji, ali još nema ničeg konkretnog.”

R-motorsport će dogodine svakako nastaviti učešće u Blanpan GT seriji, gde će se takmičiti s novim “vantidžom GT3”.

Smatra se da su Audi i BMW spremni da se obavežu na dugoročno DTM učešće ako se seriji od 2020. priključi i treći brend, a izvesno je da su voljni da “premoste” samo jednu sezonu u kojoj bi šampionat bio dvomeč.

Među proizvođačima koji se dovode u vezu sa DTM kampanjom u 2020. pominju se Maserati i Leksus.