Pjer-Iv Kortal i Opel osvojili TCR trofej Evropa

Pred svim međunarodnim, regionalnim i nacionalnimTCR šampionatima, inauguralni TCR trofej Evropa pao je u drugi plan, a on je na finalnoj rundi ADAC TCR Nemačka stekao i svog prvog osvajača.

U pitanju je 41-godišnji Belgijanac Pjer-Iv Kortal, koji se ove sezone trkao za volanom “opel astre”, pa je i sebi i marki iz Riselshajma doneo prvi TCR naslov.

Takmičenje je ustanovljeno ove godine, obuhvatalo je sedam rundi iz različitih nacionalnih i regionalnih TCR serija, a pravo bodovanja za godišnju nagradu imali su vozači koji su kao celosezonski učesnici bili prijavljeni za barem jedan od njih.

Za TCR trofej Evropa računati su rezultati sa Smolensk ringa (TCR Rusija), Mizana (TCR Italija), Zandvorta (TCR BeNeLuks), Nirburgringa (TCR Nemačka), Zoldera (BeNeLuks), Heresa (TCR Portugal) i Hokenhajma (Nemačka).

Uz takvu geografsku razuđenost, prirodno je da su se na istoj konačnoj tabeli našli vozači koji na stazi nijednom nisu ukrstili koplja u direktnom okršaju, a ključ za osvajanje trofeja bio je nastup na odabranim rundama u bar još jednoj kategoriji osim domicilne.

Takvu igru najbolje je odigrao Kortal, koji je osim redovnih vožnji u TCR BeNeLuks izveo i strateška gostovanja na Nirburgringu, Heresu i Hokenhajmu i upravo su mu startovi u Nemačkoj doneli ovogodišnje odličje.

Trofej verovatno neće biti nebitan ni Opelu, jer će u debitantskoj i ne baš slavnoj sezoni “astre TCR” ipak moći da se podiči nekim peharom.

2016-2016-zolder-pierre-yves-corthals-frederic-caprasse_1

Bivši ETCC i WTCC vozač, Pjer-Iv Kortal (na fotografiji desno) priznao je da je pomalo iznenađen onim što je postigao.

“Potreban je prvi šampion da bi počela da se ispisuje istorija jedne nove serije i lepo je što sam ja taj”, kazao je trkač iz Liježa i dodao: “Ipak, TCR trofej Evropa na početku sezone nije bio ni daleka pomisao.”

“Prvi nam je cilj bio da pronađemo budžet da se trkamo u TCR BeNeLuks, a zatim da među brojnim raspoloživim modelima pronađemo automobil i mi smo se odlučili za “opel astru”.

“O TCR trofeju Evropa počeli smo da razmišljamo tek kada smo videli da dobro stojimo na tabeli. Tada smo isplanirali da odemo na Hokenhajm, pa zatim na Heres i sve je ispalo dobro.”

U padoku poznatiji po nadimku Pilu, Kortal je pohvalio i svoju takmičarsku spravu i ljude koji su je stvorili: “Lepo je za Opel što je osvojio ovaj prvi trofej, jer im početak sa “astrom” nije bio lak. Naš auto je vrlo dobro funkcionisao iz trke u trku, i zahvaljujući sjajnom i detaljnom radu ekipe i našeg inženjera Lionela Hansena, kao i podršci inženjera Opel motorsporta.”

Osvajač evropskog TCR trofeja preko šest godina nije izlazio na internacionalnu pozornicu, pa spada u trkače koje je TCR koncept praktično vratio u život.

“To je sjajna zamisao koja omogućuje trkanje u brzim i pouzdanim automobilima po razumnoj ceni”, istakao je Belgijanac. “Povrh toga, dopada mi se mogućnost trkanja u različitim zemljama i različitim serijama sa istim automobilom. A evropski trofej, stvoren u okviru već postojećih serija predstavlja sjajnu i isplativu opciju.”

Kortalova sezona daleko je od gotove, on u 2016. čak može do još jednog odličja, budući da je u igri za naslov u domicilnoj TCR BeNeLuks seriji. Bez obzira na to, on već uveliko pomišlja na 2017, s potpuno jasnim namerama: “Zaista bih voleo da se vratim na međunarodnu scenu i da izvezem kompletnu sezonu u TCR Internacionalnoj seriji.”