Pobeda Morbidelija, Homola bez podijuma

Prva trka drugog TCR vikenda vožena je na stazi Eštoril u Portugalu i donela je trijumf Đaniju Morbideliju.

Italijanski veteran je odmah na startu poveo trku, ali je Homola brzo vratio poziciju. Slovak nije uspeo mnogo da odmakne, pa ga je, posle mnogo pritisaka i vožnje točak uz točak, Morbideli konačno pretekao za pobedu u 12. krugu.

Dobar start je imao Dušan Borković, kome je u toku noći ekipa uspela da popravi automobil. Srbin je sa 17. pozicije odmah izbio na 11. mesto, a nekoliko krivina kasnije i na 10.

2016-2016 Estoril Qualifyng--- borkovic

Hezemans i Borković su se dugo borili za 10. mesto, dok se u tu borbu nisu umešali Mora i Gračov. Mladi Holanđanin je na kraju uspeo da stigne do devete pozicije, a Borković je pored karirane zastave prošao kao 12. posle kolizije sa Gračovim u poslednjim metrima trke.

Leopard rejsing je formacijski napredovao od samog starta trke 1, pa su kroz cilj prošli kao drugi i treći, Verne ispred Kominija. Najviše muka im je zadao Homola, kog su savladali tek dva kruga pre kraja.

2016-2016 Bahrain Friday---02 Jean-Karl Vernay_38

Trojac ekipe Kraft-bambu rejsing nije pokazao tempo kakav su imali u Bahreinu. Afanasjev nije bio ni blizu da se umeša u borbu za podijum, a Neš i Oriola su se grdno namučili sa Pelinenon. Neš je uspeo da pretekne Finca, dok je Oriola morao da se zadovolji osmim mestom.

Trku 1 na Eštorilu, zbog tehničkih problema nisi završili Čeruti, Rangoni i Glison.

tabela trka 1 tcr eshtoril