Polstar i Cijan rejsing potvrdili budući STCC program

Kao ogranak Volvoa zadužen za performantne automobile, Polstar je potvrdio svoje učešće u Skandinavskom turing šampionatu 2016, a za trkačku operativu biće zadužen Cijan rejsing.

Ova kombinacija nastupaće u STCC-u pod zvaničnim nazivom Polstar Cijan rejsing i takmičiće se sa dva „volvoa S60“. Već sada se zna da će jedan od vozača biti princ Karl Filip, dok će ime drugog biti saopšteno u skoroj budućnosti.

Ovogodišnja STCC kampanja već je donela timsku titulu ekipi koju smo donedavno poznavali kao Polstar rejsing, dok će sledeće dve runde šampionata na stazama Solvala i Knutstorp doneti odluku o vozačkom naslovu. Dvojica najozbiljnijih pretendenata na krunu su vozači „volvoa“, Ted Bjerk i Fredrik Ekblom.

Činjenica da Cijan rejsing i Polstar još nisu imenovali drugog pilota za 2016, a u trenutnoj postavi imaju trojicu, snažna je indicija da će jednom od aktuelnih vozača dogodine biti povereni zadaci koji nemaju veze sa Skandinavskim šampionatom. Uz to, Volvo na svom spisku trkača ima i Roberta Dalgrena, koji u 2015. nije imao takmičarskih obaveza. Smemo li da za 2016. prognoziramo WTCC sedišta paru vozača u trouglu Bjerk-Ekblom-Dalgren?