Potpuno ženska postava B.D. rejsinga u Imoli

Zahvaljujući promeni izvedenoj u poslednji čas, italijanski B.D. rejsing postao je prvi tim koji će na jednoj rundi TCR Internacionalne serije nastupiti sa sveženskom takmičarskom postavom.

Umesto Dijega Romaninija, naprasno zauzetog “poslovnim obavezama”, sedište jednog od “seata” ekipe iz provincije Vareze zauzeće 28-godišnja Alesandra Neri i priključiće se četiri godine mlađoj Karloti Fedeli.

Neri-Van Der Drift ( Bhaitech Racing, McLaren MP4-12C GT3 #48)
Alesandra Neri u “meklarenu MP4-12C GT3” u Imoli 2012.

Diplomirani industrijski dizajner, Alesandra Neri je i instruktor u centru za bezbednu vožnju na autodromu Varano. Trkačko iskustvo je sticala u nacionalnim GT kategorijama, a tokom predstojećeg vikenda kombinovaće pilotske dužnosti sa TV obavezama. Alesandra je član tima televizije Skaj Italija u F1 prenosima, a TCR trke komentarisaće direktno iz kokpita “leon rejsera”.

“Biće to veliki izazov, jer se otprilike četiri godine nisam trkala, a u automobilu s prednjim pogonom nisam se trkala nikad. Moraću da otresem rđu, upoznam auto i u isto vreme pričam za TV. Ići ćemo uživo samo na trci 2, zato što će trka 1 biti prikazana u odloženom prenosu, a govoriću samo kada nisam prviše zauzeta trkanjem,” rekla je Neri.

Carlotta Fedeli (ITA) SEAT Leon Cup Racer,BD racing
Matična serija Karlote Fedeli je Italijanski Seat leon kup

Posle brojnih nastupa u Seatovim monomarka serijama u Italiji, Karlota Fedeli u Imoli beleži debi na međunarodnoj sceni.

“Ovo mi je prvo internacionalno iskustvo, o tome sam dosad samo sanjala. Ali, u tom automobilu sam se već trkala, staza mi se mnogo dopada i daću sve od sebe da ostavim dobar utisak”, najavila je pilotesa iz Rima.