Protim preuzima razvoj TCR fokusa

Pošto je preskočio kinesku, špansku i portugalsku rundu TCR serije, „ford fokus ST“, delo engleskog Oniks inženjeringa, vratio se u šampionat u Italiji.

I dalje postoji verovanje da automobil u osnovi ima obećavajući potencijal, ali da mnogo zaostaje za rivalima u pripremljenosti za trkačke poduhvate. Nedostatak probnih kilometara je jedan od razloga, ali ne i jedini – na „fokusu“ postoje i nezadovoljavajuća tehnička rešenja, a menjač je zasad najkrupnija nevolja. On je isuviše komplikovan i neprilagođen takmičarskoj upotrebi.

O tom problemu govorio je Tom Bordman, koji je testirao automobil na Brends Heču, a zatim je učestvovao i u kompletnom programu u Monci. Englez je iskoristio malere i sudare suparnika i uspeo je da, uprkos potpuno neadekvatnom tempu, doveze „ford“ na 10. mesto u trci 1 i osvoji prvi poen u TCR seriji za ovaj zlosrećni auto.

23.05.2015 - Tom Boardman (ENG), Ford Focus ST, Proteam Racing 24.05.2015 - Race 2, Tom Boardman (ENG), Ford Focus ST, Proteam
„Mislimo da smo pronašli problem“, kazao je Bordman. „Nažalost, menjač je apsolutno isti kao kod serijskog „fokusa“, tu ima i plastičnih delova koji su jednostavno nepodesni za trkanje.“

To koči svaki sledeći razvojni korak. „Motor i šasija su apsolutno u redu, ali bez menjača ne možemo da pokažemo koliko dobar auto „ford“ može da bude, niti da izvodimo dalje izmene kako bismo ga razvijali. Automobilu je očigledno potreban pravi trkački sekvencijalni menjač“, zaključio je bivši WTCC takmičar.

Kako saznaje Italiaracing, „fokus“ se posle Monce ne vraća u Englesku, već ostaje u radionici Protima. Pretpostavlja se da Oniks inženjering nema sredstava da ovaj projekat dovede do potrebnog nivoa, pa će budući razvoj i unapređenja sprovoditi ekipa Valmira Prezencinija. Datum početka radova – odmah.

presenzini 23.05.2015 - Tom Boardman (ENG), Ford Focus ST, Proteam Racing
„Ubeđen sam da potencijal postoji, ali znamo da je auto i danas u velikom zaostatku u razvoju“, rekao je Prezencini. „Sastavili smo listu potrebnih radova i s njima ćemo početi čim se vratimo kući. Menjač će biti među prioritetima, ali i drugi detalji kojima je potreban tretman. Kad budemo primenili sve ciljane izmene, započećemo seriju testova kako bismo ih proverili.“

Opisani program zapravo znači da se „fokus“ neće pojaviti na TCR trkama na Salcburgringu i Sočiju, već će se vratiti u šampionat na argentinskoj rundi serije, krajem jula.