Prvi DTM test: sneg, brzi krugovi i 13.200 pređenih kilometara

DTM GT3 automobili su na autodromu Hokenhajmring u Baden-Virtembergu prešli 13,200 kilometara, iako je prvog dana sneg skratio izlaske na stazu.

Tokom prva dva dana predsezonskog testiranja, timovi i vozači su se po prvi put našli zajedno na pisti.

“Veoma je zabavno”, ushićeno je izjavila Sofija Flerš koja je izvezla svoje prve kilometre u “audiju R8 LMS” ekipe Abt sportslajn u kojem će se trkati tokom svoje debitantske sezone.

Navikavanje na automobil, setap, nove Mišlen gume, procedure, a za neke i na samu stazu, bila je ključna aktivnost tokom ova dva dana.

Tokom poslepodneva prvog dana testiranja, gran pri staza u Hartvald šumi pokraj Hokenhajma se zabelela, a kada se sneg pojačao, sesija je prekinuta.

Ne računajući taj deo testa, uslovi na stazi su bili dobri, posebno tokom drugog dana, tako da je bilo moguće kompletirati mnogo krugova.

Ukupno 19 vozača se pojavilo na pisti u 15 GT3 automobila koje je pripremilo deset timova.

Najvredniji je prvog dana bio Maksimilijan Gec, koji je proveo 85 krugova na stazi za volanom “mercedesa-AMG GT3” tima HRT.

Foto: Juergen Tap (Hoch Zwei)

Za vreme drugog dana testa, dvostruki DTM šampion Marko Vitman je kompletirao 159 krugova u “BMW-u M6 GT3” tima Valkenhorst.

Kada se pogleda ukupan broj krugova odvezenih tokom dva dana, Vitman je bio najaktivniji sa 241 krugom.

Na listi ga prate Dev Gor, vozač tima Rozberg, koji je u svom “audiju R8 LMS” odvezao 185 krugova i Sofija Flerš, koja je za Abt sportslajn prešla 183 kruga.

Aleks Albon je u “ferariju” Red Bul AF Korse tima kompletirao 153 kruga, dok je vozač “mercedesa-AMG GT3” Vensan Abril, koji nastupa za tim HRT odvezao 147 krugova, a Ardžun Maini, predstavnik ekipe GetSpeed je proveo na stazi 144 kruga.

Foto: Juergen Tap / Hoch Zwei

Drugi Red bul “ferari 488 GT3”, kojim upravlja Lijam Loson je 143 puta prošao 4,574 kilometara dugačak Hokenhajmring.

Takmičari DTM i DTM Trofej kategorije su ukupno kompletirali 2.886 krugova tokom dva dana testa. što odgovara distanci od 13.200,564 kilometra.

Još jedan zajednički zvanični test za ove dve kategorije biće održan na Lauzicringu, tokom tri dana u periodu od 4. do 6. maja.

Šampionat startuje 19. i 20. juna na Nacionalnom autodromu Monca.