Prvi tening na Termama trajao samo 17 minuta, Mihelis i Monteiro najbrži

Hondin vozač Norbert Mihelis bio je najbrži na prvom treningu argentinskog WTCC vikenda.

Kako su vozači došli na stazu dok je još bio mrak, čekalo se da svane pa da startuju. Međutim, usled guste magle prvi trening je pomeren za 45 minuta.

Iako se činilo da situacija nije mnogo bolja, automobili su pušteni na stazu, a na onbord kamerama je moglo da se primeti da vidljivost i dalje nije najbolja.

U prvom pokušaju najbrži je bio Rob Haf u “c-elizeu”, koji je Terme Rio Ondo prešao za 1,46:066, a sledili su ga Mehdi Benani i Tom Čilton.

Posle sedam minuta vožnje, nasred staze je stao novajlija u WTCC redovima Žolt David Sabo, pa je sesija prekinuta. Njegov prvi izlazak na stazu u novoj “hondi sivik” tako je potrajao svega pola kruga.

Posle desetak minuta trening je nastavljen, a novo najbrže vreme bilo je Mihelisovo 1,44:035. Za nijansu sporiji od njega bio je Monteiro (1,44:406), a treće vreme napravio je Katsburg (1,44:670).

Vozači su se u tim trenucima požalili da je vidljivost na stazi katasrofalna, da se ne vidi dalje od 50-60 metara i da nije bezbedno da nastave trening. Sudije su se odlučile za još jedan prekid, a nešto kasnije i da se trening ne nastavi.

Tako je efektivno prvi trening u Argentini trajao 17 minuta, a sledeća sesija je zakazana samo sat vremena posle prekida prve.