Pure ETCR, Aragon: Ekstrem i Džon Filipi pobednici prvih trka u šeširu B

Današnji Pure ETCR program na Motorland Aragonu nastavljen je borbama u okviru runde 1 za vozače iz šešira B.

Džon Filipi je pobedio prvi put u kategoriji, što je i prva pobeda za Hjundai tokom današnjeg dana, dok zahvaljujući Ekstremu Kupra sada ima dve.

Prva rundu čine dve trke u kojima se takmiči po tri vozača. Pobednici trka prve runde osvajaju 15, drugoplasirani vozači 10 i trećeplasirani 4 poena.

U prvoj trci su se susreli Hjundaijev Žan-Karl Verne i dvojica predstavnika Kupre, Matijas Ekstrem i Danijel Nađ. Nađ je najbolje startovao, međutim Ekstrem ga je pretekao već tokom prvog kruga.

Verne nije čekao dugo da se domogne drugog mesta, ali je tu ostao, jer nije uspeo da prestigne Ekstrema do kraja petog kruga, pa je Šveđanin doneo drugu današnju pobedu Kupri.

U drugoj trci su se na startnim kapijama poređali “veloster N” Džona Filipija i dve Romeo Feraris “đulije” Luke Filipija i Olivera Veba. Slično prethodnoj trci, Luka Filipi je odlično krenuo ispred druge “đulije” i “velostera”, koji je drugi put zaredom ostavljen daleko iza protivnika.

Luka Filipi je morao da se brani od svog timskog kolege tokom prva dva kruga i izgubio je prvo mesto u drugom krugu, a potom i drugo, na početku trećeg kruga, kada je Džon Filipi najbolje iskoristio svoje dodatno ubrzanje. Pilot Hjundaija se potom uvukao u zavetrinu iza Veba i pretekao ga na kraju trećeg kruga, dok je Luka Filipi zaobišao svog timskog kolegu pred kraj četvrtog kruga.

Džon Filipi je imao pune retrovizore crvene boje tokom poslednjih nekoliko krivina, ali je uspeo da se održi na prvom mestu čime je doneo Hjundaiju prvu pobedu danas i po prvi put pobedio u Pure ETCR konkurenciji.

Ovi rezultati znače da će se kao pobednici, sutra u prvoj trci runde 2 za vozače iz šešira B sastati Ekstrem i Džon Filipi, koji imaju po 15 poena, dok će u drugoj duel voditi Verne i Luka Filipi, koji imaju po 10, dok će treći duel u okviru šešira B u drugoj rundi biti između Veba i Nađa koji su osvojili po 4 poena.

Program za Pure ETCR takmičare se nastavlja sutra, kada su na programu runde 2 i 3.