Rajdel: Đirolamijev dolazak je koristan, podržavam ga!

Dva ovogodišnja nastupa argentinskog STC2000 šampiona Nestora Đirolamija za volanom „honde sivik“ NIKA rejsinga biće upriličena po cenu nove pauze Rikarda Radela u Svetskom prvenstvu.

Iako će u Slovačkoj i Portugalu ustupiti kokpit u koji se u Rusiji tek vratio, švedski vozač podržava odluku svog tima, utoliko više što su njemu samom tiroiditis i oporavak od oboljenja već odneli četvrtinu sezone. Kako se sada saznaje, angažman je sklopljen u vreme kada se nije znalo koliko će dugo biti potrebno Rajdelu da se vrati u akciju.

„Koliko god da je bilo dobro vratiti se u auto u Rusiji prošlog vikenda, ova odluka doneta je pre mog povratka i ja je potpuno podržavam“, izjavio je Rajdel. „Propustio sam tri runde ove godine i sada malo šta možemo da postignemo u šampionatu, pa najnoviji događaji na njega nikako ne utiču. Štaviše, ovo će nam na duge staze i koristiti, jer pronalazimo puteve da se tim proširi i poraste. Nestoru želim dobrodošlicu, nema sumnje da će obaviti dobar posao za nas. Ja ću se vratiti u Francuskoj i na završnim WTCC rundama“, poručio je bivši BTCC šampion i osvajač pet WTCC trka.

940274(1)„Kada nam je postalo jasno da će Rikardov oporavak potrajati, razumljivo je da smo morali da razmotrimo i druge opcije, a ovo rešenje bilo je najinteresantnije sa aspekta naših dugoročnih ambicija“, objasnio je Niklas Karlson, direktor švedske ekipe.

„Ono nama – malom švedskom privatnom timu – omogućava da u sport uvedemo mladog i perspektivnog trkača, a mi ćemo iskoristiti ovu priliku i da bismo procenili izvodljivost prelaska na operaciju na dva automobila u budućnosti. Naravno, Rikard je tokom svog bolovanja bio sve vreme potpuno upoznat s odlukom koju donosimo i radujemo se što ćemo u ostatku sezone sarađivati ne samo s jednim, već sa dvojicom talentovanih vozača.“

„Nestor Đirolami mogao bi da bude sledeće veliko ime u turing trkama, svi u padoku iščekuju njegov dolazak“, dodao je Karlson.