Rajdel otišao u trkačku penziju

Bivši BTCC šampion Rikard Rajdel objavio je da odlazi u penziju!

“Odlučio sam da se ne takmičim u 2016, što znači i da potpuno prestajem sa trkanjem”, rekao je Rajdel.

Šveđanin je prošlu godinu započeo sa NIKA rejsingom u WTCC-u, ali ju je prekidao zbog zdravstvenih problema, a zatim je ekipa upala u finansijske nevolje, pa se u završnoj trećini sezone nije pojavljivala u prvenstvu.

647009

Rajdel je ime na međunarodnoj sceni počeo da stiče krajem osamdesetih u Britanskoj F3, u ekipi Edija Džordana. Trkao se i u Japanu, u Formuli 3, a kolege su mu bili Žak Vilnev i Tom Kristensen. Vozio je i Japansku F3000, sa Edijem Irvajnom kao partnerom u postavi.

U Evropu se vratio 1994. i idućih šest godina proveo je u Britanskom prvenstvu turing automobila sa Volvoom u ekipi Toma Vokinšoa. Vrhunac te saradnje bila je BTCC titula 1998. U Rikardovom impresivnom trkačkom CV-ju zapaženo mesto zauzima i trijumf na Bathurstu 1000, u tandemu sa Džimom Ričardsom, postignut takođe 1998. godine.Volvo8

Rajdel se uspešno trkao u GT kategoriji: 2007. je osvojio 24 sata Le Mana u klasi GT1 sa Aston Martin rejsingom. U Svetskom turing šampionatu bio je fabrički vozač Seata i za vreme tog angažmana ubeležio je pet pojedinačnih pobeda. Poslednji veliki rezultat imao je 2011, kad se ovenčao STCC titulom za volanom “ševroleta”.

“Bio sam fabrički vozač tokom dvadeset uzastopnih godina, imao sam privilegiju i ponosan sam što sam se trkao za brendove kao što su Tojota, Volvo, Seat i Aston Martin u najvećim šampionatima i trkama. Bilo je lepo vratiti se kići u Švedsku posle toliko godina na internacionalnoj sceni i osvojiti nacionalni turing šampionat”, ispričao je Rajdel.

Rydell_Chn_10

Rajdel će se sada usredsrediti na karijeru svog štićenika Gustava Malje, bivšeg vozača Formule Reno 2.0 i 3.5, od ove sezone pilota GP2 serije, a biće i stručni konsultant u TV prenosima trka ove kategorije.

“Podržaću Gustava u sportskim aspektima njegove karijere i pomagaću mu da napreduje i na pisti i van nje. Nadam se da će mu moje iskustvo pomoći da ostvari svoj potencijal. Radiću i za kanal Viasat Motor, tu je fokus primarno na GP2 seriji. Tu mogu da doprinesem iznoseći vozački pogled na ono što se dešava u trkama, a to volim da radim.”

“Sada mogu da se radujem drugačijim projektima i ulogama u auto-sportu i van njega”, zaključio je 48-godišnji Rajdel.