Rangoni: Subaruom je bilo teško rukovati

Top ranov “subaru” koji je vozio Luka Rangoni nije uspeo da završi ni jednu TCR trku na Eštorilu proteklog vikenda.

Rangoni se vratio za volan “subarua WRX STi” posle prve vožnje ovog automobila prošle sezone u Singapuru i posle vikenda u Portugalu misli da je prilično unapređen.

“Motor je sad dobar”, rekao je Rangoni za Touring Car Times. “Uspeli smo da pratimo ostale automobile na pravcu i generalno se ponašao zaista dobro. Problem je rukovanju”.

rangoni

“Ozbiljno je proklizavao, puno podupravljao, to sprečava automobil da pokaže svoj pravi potencijal na stazi. Prednja osovina ne radi kao što bi trebalo. Auto je teško voziti, ali smo identifikovali problem i predstoji nam puno posla. Verujem da će Top ran biti u stanju da dalje razvija auto i da ga dovede do potrebne brzine”.

Rangoni smatra da je loš i balans pri ulasku u krivinu, ali da je vuča osnovni problem.

“Kod automobila sa prednjom vučom možete da pokušate da podignete zadnje vešanje, ali to ne možemo da uradimo trenutno. Na drugoj trci na Eštorilu smo neznatno popravili vuču, ali nije bilo većeg pomaka”, dodao je Italijan.

Inače, Rangoni neće voziti za Top ran na sledećoj trci u Belgiji zbog drugog angažmana, pa će ekipa verovatno dovesti na Spa-Frankoršamp trećeg vozača u tri trkačka vikenda.