Ravalja: ROAL računa na Koronela 2016.

Photo Jean Michel Le Meur / DPPI

Suosnivač i direktor ROAL motorsporta, legendarni trkač Roberto Ravalja, otkrio je da planovi njegove ekipe za WTCC kampanju 2016. bez dileme uključuju ostanak Toma Koronela.

Italijani su već bili prinuđeni da izvrše jednu krupnu korekciju početnih zamisli o ovogodišnjem WTCC programu. Uprkos izvornim najavama o dva “ševrolet RML kruza”, ROAL će na stazu izvesti samo jedan automobil.

“Jedno je sigurno: mi ćemo se trkati u Svetskom šampionatu s jednim automobilom, ali zasad nismo potpisali ništa ni s Koronelom, ni s nekim drugim vozačem”, objasnio je Ravalja.

RAVAGLIA Roberto team manager Roal Motorsport during the 2015 FIA WTCC World Touring Car Race of Morocco at Marrakech, from April 17 to 19th 2015. Photo Jean Michel Le Meur / DPPI.
Roberto Ravalja i Tom Koronel sarađuju od 2011. (foto Jean Michel Le Meur / DPPI)

“Često se čujem s Tomom i mogu vam reći da su poštovanje i poverenje među nama uzajamni, ali u ovom trenutku još nismo objavili naše programe, jer on još treba da definiše određene detalje sa svojim sponzorima. Kada Tom bude spreman, onda će biti i saopštenja.”

Dok se ROAL sprema za nastupajuću godinu, pitanje njegovog pilota se nezavisno od lepih želja, i dalje mora smatrati otvorenim.

Koronel je jasno i glasno poručio da mu je ostanak u Svetskom turing šampionatu, i to baš sa ROAL motorsportom, prva opcija, a da će alternativnim rešenjima pristupiti samo ukoliko ne bude mogao da se dogovori sa ekipom čije boje brani od 2011. godine. U tom kontekstu, Holanđanin je pomenuo da bi moglo da se desi da pozove Zoltana Zengea radi eventualnog angažmana u privatnoj mađarskoj “hondi”, a postoji i mogućnost saradnje sa Minih motorsportom.

Varijante koje podrazumevaju promenu tima mogle bi biti aktuelne ukoliko Tomov budžet ne bude dovoljan da finansira celokupnu kampanju ROAL motorsporta, sada kada je izvesno da u njoj neće biti i novca već bivšeg pilota ekipe Toma Čiltona.

coronel
U 2016. će ROAL u Svetskom prvenstvu nastupati samo s jednim automobilom

Ravalja misli da su sve te priče samo mehur od sapunice i da će sve ostati po starom.

“Ne znam ništa o tome. Kao šef ROAL motorsporta kažem da za dolazeću sezonu ciljamo da ponovo imamo Koronela u našim redovima i već se organizujemo da pripremimo sav potreban materijal za godinu koja dolazi.”

Roberto Ravalja je jedan od najboljih turing vozača svih vremena, a njegovi zlatni dani poklopili su se sa epohom grupe A. U prebogatoj biografiji ima WTCC titulu iz 1987. godine, dve evropske krune iz 1986. i 1988, DTM šampion postao je 1989, a italijansko turing prvenstvo osvajao je tri puta, 1990, 1991. i 1993. Do svih svojih sedam naslova trkač iz Vencije došao je kao pilot BMW-a.