Ravalja: U 2018. se koncentrišemo samo na GT program

Italijanski ROAL motorsport, učesnik 12 od 13 sezona Svetskog prvenstva turing automobila, neće nastaviti tim putem i neće imati kampanju u novorođenom Svetskom turing kupu.

Umesto toga, Roberto Ravalja za svoju ekipu priprema sportski program u Italijanskom GT šampionatu 2018. i traži vozače za svoj “BMW M6 GT3”.

“Posle promene WTCC tehničkih pravila, novi šampionat će koristiti TCR automobile i nama je bilo jasno da nećemo moći da nastavimo avanturu u toj seriji”, kaže suosnivač i rukovodilac tima iz Veneta.

Treba podsetiti da se Ravalja interesovao za TCR koncept i moguće WTCR učešće, ali je iz ovog ili onog razloga sve ostalo samo na tome.

Detalji GT3 kampanje sa bavarskim automobilom tek treba da budu definisani u detaljima, ali je i bez njih jasno da se svi resursi ekipe usmeravaju samo u ovu kategoriju, kao i da je glavni cilj nacionalni GT šampionat.

“Svakako ćemo nastaviti s našim GT3 programom u Italiji, ali razmišljamo i o tome da učestvujemo i u drugim endurans ili sprint trkama u kategoriji. U ovom momentu, vozačku postavu tek treba da definišemo, mada smo već odabrali jednog od dva takmičara. Svakako želimo mešavinu iskustva i brzine, razmotrićemo naše opcije”, objašnjava WTCC prvak sveta iz 1987.

U program bi mogao da se uključi i legendarni Alesandro Zanardi. On dogodine treba da učestvuje na 24 sata Dejtone u “BMW-u M8”, pa bi mu italijanski GT došao kao trening za znamenitu trku IMSA serije.

“To ne zavisi samo od nas i ne odlučujemo o tome sami”, dodaje Ravalja. “Moramo prvo da utvrdimo šta su Alesandrovi i planovi BMW-a. Samu mogućnost ne treba isključiti, ali je u ovom momentu prerano da se o njoj govori.”