Ričard Kolmen: I Oriola i Neš i Valente mogu da jurišaju na podijum u Bahreinu

Posle otvaranja sezone TCR Internacionalne serije u Gruziji ekipa Kraft-Bambu Lukoil bila je istovremeno zbunjena svojim prosečnim performansama na Rustavi motoparku i zadovoljna “ružnom” pobedom Pepea Oriole u tamošnjoj trci 2.

Tim Ričarda Kolmena sada stiže u Bahrein, gde očekuje preokret u formi, budući da je pre godinu dana na toj bliskoistočnoj stazi potpuno dominirao i osvojio skoro najvažnije što je stajalo na raspolaganju: pol-poziciju, obe trke i još dva mesta na pobedničkom postolju.

Prošlogodišnje trke osvojio je Pepe Oriola, dva podijuma Džejms Neš. Sa iskustvom i uspesima iz Bahreina 2016, obojica planiraju juriš na pobede u 2017, a izlazak na poznatu pistu daće i odgovor na pitanje da li je u Gruziji problem bio do nove staze, ili je nešto ozbiljno pogrešno u podešavanjima novih “seata”.

Treći vozač ekipe Igo Valente debituje u Bahreinu, a u pripremi za novi trkački izazov pomogli su mu onbord video snimci s prošlogodišnjih nastupa ekipe, kao i istom prilikom zabeleženi telemetrijski podaci.

Valente je u Gruziji stigao do drugog stepenika podijuma u trci 2, ali ga je vremenska kazna zbog preticanja pod žutom zastavom bacila na deveto mesto. Francuz namerava da taj gubitak bodova što pre nadoknadi kako bi svoju kampanju vratio na pravi put.

“Drago mi je što posle jednog vikenda trkačke pauze idemo u Bahrein”, kazao je bivši WTCC fabrički vozač Lade. “Još sam u fazi upoznavanja automobila i guma, učim kako sve funkcioniše i odgovara mi što između takmičarskih vikenda nema velikih pauza. Uzbudljivo je što vozimo u okviru istog programa sa Formulom 1. Lukoil Kraft-Bambu je prošle godine na ovoj stazi imao moćan vikend, sa dve pobede i još dva podijuma i mislim da ćemo pokušati da i ove godine izvedemo isto to. Svakako će biti teže, ali mi je drago što će tim moći da mi obezbedi video snimke i telemetriju mojih timskih kolega koje su ranije bile na ovoj stazi. Ukupne performanse u Gruziji bile su prilično dobre, osećam da još možemo da se poboljšamo, a meni će biti važno da postignem dva dobra rezultata i osvojim što je više moguće poena.”

Neš je bio najzbunjeniji i najzabrinutiji zbog slabog tempa u Gruziji. Prošlogodišnji TCR vicešampion trenutno je tek deveti u generalnom. Povratak na mesto na kom je vrlo uspešno započeo svoju TCR avanturu, na stazu koju ne mora da uči, poslužiće mu da pokuša da razradi idealan set-ap i razveje lične nedoumice ostale posle Rustavi motoparka.

“Radujem se ovom događaju, tu smo bili veoma uspešni prošle godine. Namučili smo se u Gruziji i to je otvorilo brojna pitanja. Dolazak u Bahrein znači povratak na poznat teren, a sjajno je i što smo ponovo zajedno sa Formulom 1”, kazao je vozač iz Milton Kinsa.

Kao treći najuspešniji vozač sa gruzijske TCR runde i osvajač tamošnje trke 2, Pepe Oriola je jedini vozač Kraft-Bambua koji će biti opterećen balastom uspešnosti od 10 kilograma. Španac je ranije umeo da pokaže da ga takav hendikep ne sputava previše, a kao dvostruki pobednik u Bahreinu 2016, i osvajač trke 2 u Gruziji, ovog vikenda bi u izvesnoj mogao da važi i za favorita.

“Uzbuđen sam uoči Bahreina, to je staza na kojoj sam prošle godine imao dve pobede. Znam da je ove sezone konkurencija mnogo jača i cilj mi je da osvajam podijume i značajne bodove za moju šampionsku kampanju”, izjavio je Oriola.

Ričard Kolmen, direktor tima baziranog u Engleskoj i Hong Kongu, istakao je zašto od svojih pilota očekuje maksimum. “Bili smo veoma uspešni u Bahreinu 2016. i ubeđen sam da će se sva trojica vozača ovog vikenda predstaviti u veoma konkurentnom izdanju. Naše performanse na ovoj stazi bile su moćne i sada, kad dolazimo na autodrom koji poznajemo, verujem da svi naši vozači mogu da jurišaju na podijum.”

1 Comment

  1. U Bahreinu 2016 vam odvrnuo Wagen ventil previse, pa onda presaltali na Golfa. Ko ima oci video je. Nadam se da je Loti ove godine odvrnuo Alfi, bar se nadam!

Comments are closed.