Rihard se oprostio od TCR koncepta, vozi “lamborgini” u Blanpan endurans kupu

Švajcarski automobilista Kris Rihard neće nastaviti takmičenje u nekoj od TCR serija, već će se okušati u GT kategoriji.

On je u poslednje vreme nekoliko puta testirao “audi” Feniks rejsinga, ali se na kraju ipak odlučio za drugi tim i drugi brend autmobila.

Primamljivu ponudu dobio je od Daiko Lazarus rejsinga i odlučio da vozi za njih. Njegov automobil za 2019. biće “lamborgini hurakan GT3”, a nastupiće u Blanpan GT endurans kupu.

Presudno za ovu odluku bilo je partnerstvo italijanskog tima sa R-motorsportom, a Rihard će biti i zvanični junior vozač Aston Martin St. Galena.

Švajcarski R-Motorsport je ekipa koja zajedno s timom HWA sprovodi licenciranu Aston Martin DTM kampanju.

Kris je ostavio određeni trag u turing svetu. Osvojio je ETC kup 2016. vozeći “hondu sivik” Rikli motorsporta, takmičio se u TCR Nemačka i TCR Evropa, a ubeležio je i gostujuće startove u Svetskom turing šampionatu 2017. (Motegi, Losail) i Svetskom turing kupu 2018. (Nirburgring).

Udaljen sa finala TCR Evropa u Barseloni 2018. i posle mnogo teških reči izgovorenih na račun sudija u ovom takmičenju, Rihard je najavio da više ne želi da se takmiči na tom nivou i ispunio je svoje obećanje da će preći u GT.

“Ovo vidim kao sjajnu platformu za napredak u GT trkanju. Blanpan je vrhunska serija, a Lamborgini fantastičan brend. Primarni cilj za 2019. će mi biti da uzmem Srebrni kup. To bi mi otvorilo još neka vrata, jer želim da budem profesionalni trkać”, objasnio je Švajcarac.

Rihardove timske kolege biće Italijan Fabricio Krestani i Nemac Nikolas Poler. Blanpan GT endurans kup startuje 13. i 14. aprila trosatnom trkom u Monci, a slede Silverston (tri sata), Le Kastele (1.000 km), Spa-Frankoršamp (24 sata) i Barselona (tri sata).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*