Treća runda eSport kupa Balkana: Dve trostruke pobede “sivika” u Slovačkoj (VIDEO)

U nedelju 24. februara vožena je treća runda Balkan RaceRoom eSport kupa.

Ovog puta virtuelni domaćin bila je staza Slovakija ring, na kojoj su se u WTCR automobilima našla osamnaestorica vozača sa Balkana, dva manje nego na prethodnom trkačkom vikendu na Hungaroringu.

“Honda” je bila izbor čak jedanaestorice takmičara, četvorica su se opredelila za “audi”, dvojica za “pežo”, a jedan za “hjundai”.

Na kvalifikacijama je najbrži bio Mihovil Marković u “hondi“, dok su se iza njega našli Slaven Štulić u još jednom “siviku“ i Milan Stevanović u “pežou“.

Marković je bez većih problema i trijumfovao, sa 4,5 sekunde prednosti u odnosu na Štulića, dok je Mihajlo Đurić u još jednom “siviku“ bio treći.

Zbog inverzije rezultata prve trke, Milan Tomić u “hondi“ startovao je drugu trku sa prve pozicije, ispred Aleksandra Vesića, takođe u “siviku“.

Međutim pobedu je odneo Štulić, koji je posle starta sa 11. pozicije napravio odličan proboj, ali je bio akter velikog incidenta u drugom krugu koji su sudije okarakterisale kao trkački.

Drugi je bio Aleksandar Cvijović u “hondi“, dok je pozicija tri pripala Mihajlu Đuriću, čime je obezbeđena druga trostruka pobeda “sivika” u Slovačkoj.

Posle tri trkačka vikenda, na Spa, Hungaroringu i Slovakija ringu, Štulić je i dalje lider u generalnom plasmanu sa 240 poena. Njegova prednost u odnosu na suparnike značajno je porasla i sada ima 55 bodova više od Đurića, a 81 više od Aleksandra Cvijovića.

Finalna trka Blakan RaceRoom eSport kupa je na programu 10. Marta, kada je planirana poseta Austriji i stazi Red bul ring.

Kako je izgledala akcija na Slovakija ringu, pogledajte na sledećem linku:

https://www.youtube.com/watch?v=RzaF6yIn-Vc

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*