Kristoferson i Lojhter otvorili testove SLR “golfa”

WTCR debitanti i novi vozači Sebastijan Leb rejsinga Juan Kristoferson i Benjamin Lojhter započeli su intenzivni program testiranja “VW golfa GTI TCR” na stazi Almerija u južnoj Španiji.

Na istom zadatku nalaze se i već iskusni piloti ekipe Rob Haf i Mehdi Benani.

Iako će Kristofersonu i Lojhteru biti novi i tim i takmičenje, automobil im je dobro poznat. Oni su se za volanom “golfa” trkali u svojim nacionalnim serijama, STCC, odnosno TCR Nemačka.

“Testovima sam veoma zadovoljan i dobro smo napredovali”, kazao je Šveđanin. “Sezona se brzo približava i radujem se sledećim probnim vožnjama. Saradnja s trojicom timskih kolega je odlična.”

I drugi SLR ruki, Lojhter, pozitivno je ocenio svoje prve korake u ekipi iz Alzasa: “Dobro sam se uklopio u tim i upoznao sam kolege, među nama postoji dobra hemija. Prešli smo već mnogo kilometara i pridržavamo se našeg test rasporeda.”

Iz perspektive trkača iz Duizburga, najveća promena u 2019. ticaće se pneumatika, jer je snabdevač njegove matične serije bio Hankuk, dok će u predstojećoj sezoni morati da se pokaže na proizvodu Jokohame.

“Što se mene tiče, važno je da podesimo automobil za nove gume i to je moj prioritet. Samouveren sam uoči dolazećih testova i već se radujem prvoj trci u Marakešu.”

Drugu WTCR sezonu otvara runda u Maroku, predviđena za 6. i 7. april.