Rikli u ETC kupu sa dva “sivika” TCN2!

Ekipa Rikli motorsport trkaće se u Evropskom kupu turing automobila 2016. s dvema potpuno novim “hondama sivik” TCN2 (TCR) specifikacija.

Tim iz Vangena na Ari tradicionalni je ETCC učesnik i za ovu sezonu je naručio dva automobila od italijanskog JAS motorsporta. Njih će voziti Peter Rikli i 21-godišnji Švajcarac Kris Rihard, koji se dosad bavio kartingom i trkama jednoseda.

Rikli motorsport je u ETC kupu godinama nastupao s “hondama” u klasi predviđenoj za automobile s atmosferskim dvolitarskim motorima (S2000/TC2). Debi je zabeležen još 2008, s modelom “akord”, a od 2010. nadalje u igru ulazi “sivik” osme generacije. Peter Rikli je stalni pilot ekipe, a među njegovim partnerima pojavljivali su se Kristijan Fišer (2011-12), Andrina Guger (2013-14) i Danijel Konrad (prošle sezone).

rikli
Bivše oružje Rikli motorsporta: honda sivik FD

U 2016. Švajcarci prelaze na turbo tehniku, ali njihova vernost marki ostaje nenarušena i prva su postava koja je najavila ETCC kampanju s Hondom.

“Ovo je vrlo uzbudljiv period u istoriji Rikli motorsporta”, kazao je šef ekipe Ervin Rikli. “Ne samo što smo kupili dve nove “honde sivik”, već smo angažovali i mladog vozača koji obećava i kome će od velike koristi biti Peterovo značajno iskustvo i stručnost.”