Risto Vukov večeras startuje četrnaesti na Mizanu

Makedonski automobilista Risto Vukov ovog vikenda na Mizanu nastavlja svoju kampanju u Porše karera kupu Italija.

Danas su na autodromu u Romanji vožene kvalifikacije, u kojima Vukov nije ponovio svoj rezultat sa debitantskog vikenda na Muđelu.

On je s “poršeom 911 GT3 kup” GDL rejsinga izvezao krug od 1:37.297 i to nije bilo dovoljno za ulazak u najbržih 10 i plasman u Q2 rundu kvalifikacija.

Vukov će stoga danas startovati s četrnaeste pozicije, u istom redu sa Đovanijem Altoeom.

Najbrži na današnjim kvalifikacijama bio je lider serije Đanmarko Kvarezmini, kome je pol-poziciju doneo krug od 1:34.882 – novi rekord staze za kategoriju. Nijedan njegov konkurent nije probio granicu od 1 minuta i 35 sekundi na krugu od 4.226 metara.

Drugo vreme zabeležio je Italo-Švajcarac Stefano Monako (+0.373), sledili su David Fumaneli (+0.446) i drugoplasirani u generalnom, Alberto Čerkvi (+0.473).

Branilac titule osvajača Karera kupa Italija Simone Jakvinta klasifikovan je kao peti, 0.667 sekundi iza osvajača pol-pozicije. Šesta i sedma pozicija pripale su Aldu Festanteu i Lodoviku Lauriniju.

Bivšeg šampiona TCR Italija Nikolu Baldana nalazimo na osmom mestu, uz zakašnjenje od 835 hiljaditih za najbržim.

Na čelu poretka Mišlen kupa (vozači džentlmeni) našao se u toj konkurenciji dominantni Kanađanin Bašar Mardini. On je apsolutno deveti, uprkos okretanju na drugoj krivini staze. Poredak prvih deset kompletirao je Šveđanin Emil Skaras.

Tandem Bjankoni-Merkuri bio apsolutno dvadeseti, ali je vodeći u Srebrnom kupu, rezervisanom za pilote starije generacije “poršea 911 GT3 kup”.

Prva trka vikenda je noćna i startuje večeras u 22h. Takav termin je presedan u italijanskom Porše monomarka takmičenju.

Drugi sprint vozi se u nedelju, s početkom u 12:50, a oba traju 28 minuta + 1 krug.

Trke se mogu pratiti na strimu na platformi www.carreracupitalia.it.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*