Rob Haf je Čiltonova zamena za Silverston!

WTCC šampion iz 2012. Rob Haf odmeniće Toma Čiltona u kokpitu “voksol astre” na devetoj rundi Britanskog prvenstva turing automobila 16. i 17. septembra na Silverstonu.

Ovim angažmanom trkač iz Kembridža upisaće nastup i u četvrtom “velikom” šampionatu ove godine.

Osim što se trka u WTCC-u i TCR Internacionalnoj seriji, Haf vozi i u Kineskom turing prvenstvu.

Svoju prvu i jedinu BTCC sezonu Haf je izvezao 2004. godine, kao pilot Seat sporta Velika Britanija. Za volanom “toledo kupre” ubeležio je dve pobede (Brends Heč, Sneterton), tri druga i dva treća mesta i sezonu je završio kao sedmi u generalnom.

Poslednji BTCC start bio mu je onaj na Donington parku 26. septembra 2004, posle čega ga je RML poveo u fabrički WTCC program Ševroleta.

“Sjajno je što se vraćam u BTCC, moj domaći šampionat i što ću se trkati u fabričkom timu s ekipom PMR”, komentarisao je Haf.

“Nemam naročita očekivanja od ovog vikenda, nikada pre nisam vozio NGTC auto, ali sam samo ove godine vozio TC1, S2000, kineske automobile, GT, TCR i još svašta, pa se nadam da ću brzo ući u štos i postići dobre rezultate za ekipu.”

“Iako sam Tomov konkurent za WTCC titulu među privatnicima, a u toj kategoriji smo zajedno na čelu tabele, mi smo van staze dobri drugari. On je ovog vikenda za volanom želeo nekoga za koga veruje da može da prođe dobro sada, kada auto postaje sve bolji. Nadam se da će Tom uskoro biti dobro i da će se vratiti u kokpit na Brends Heču, a nekoliko nedelja kasnije opet ćemo se sresti kao suparnici u Svetskom šampionatu.”

“Nove “astre” do ove godine nisu bile u turing svetu i radujem se novom izazovu. Jedva čekam da počnem da upoznajem automobil u subotu, da bih video šta se s njm može izvesti u nedelju”, završio je turing superstar.

Podsećamo da je Čilton na prinudnoj četvoronedeljnoj trkačkoj pauzi posle operacije žučne kese.