Šainović: Imam sve bolji osećaj u “kliu”, poželeo sam da vozim i trku na Hungaroringu

Srpski automobilista dr Predrag Šainović odvezao je dve test sesije u “reno kliu” na Hungaroringu u okviru finalnog vikenda ESET V4 kupa.

On je ranije vozio ovaj automobil na stazi Adrija, u želji da se upozna sa novom trkačkom mašinom koja bi potencijalno bila njegov izbor za sledeću sezonu.

“Posle prve vožnje na malom autodromu kakav je Adrija, želeo sam da isprobam “klia” na ozbiljnijoj trkačkoj stazi, a moj dolazak na finale Tvingo kupa u Mađarsku je bila prava prilika za to. U četvrtak sam izašao na pistu pomalo bojažljivo, ali sam odmah video da mi auto odlično leži. Nisam previše forsirao, samo sam gledao gde su tačke kočenja i kako mogu da prilagodim svoj stil vožnje ovakvom automobilu”, kaže Šainović.

On je na drugom testu napravio dva veoma brza kruga, koja mogu da papiraju njegovim timskim kolegama iz Lema rejsinga Mihi Primožiču i Zoranu Poglajenu.

“Izvezao sam nekoliko krugova i video da nemam nikakvih problema, a osećaj je bio fantasičan. Auto se odlično ponašao i našao sam prostor da forsiram. Video sam vremena krugova i nisam mogao da verujem, to je vreme kojh se ni u kvalifikacijama ne bih postideo”, otkriva on.

“Kad sam izašao iz auta, poželeo sam da nastavim sa “kliom” do kraja vikenda, ali, nažalost, za to nije bilo mogućnosti. Završiću sezonu u “tvingu” kako sam i počeo, pa ću onda da razmislim šta dalje, ali sam sve bliži u odluci da 2020. to bude ESET Klio kup”.

“Najbrži lekar među trkačima” danas vozi kvalifikacije u Tvingo kupu, dok je prva trka na programu sutra od 11.45.