Šainović: Našao sam pravi setap za mene i moj stil vožnje u “kliu”, nadam se dobrim rezultatima i 2022.

Srpski automobilista Predrag Šainović odvezao je ove sezone tri vikenda ESET Reno klio kupa, u Hrvatskoj, Slovačkoj i Češkoj.

Uz jedno gostovanje na Grupo peroni vikendu u Monci i dva izleta u Prvenstvo Hrvatske i Slovenije, Šainović je ove godine uspeo da se vrati u trkački ritam, posle prinudne pauze pandemijske 2020. godine.

“Staza u Brnu je na mene ostavila lep utisak. To je autodrom izuzetne konfiguracije, sa mnogo krivina, poligonom i uzbrdicom, zaista prelepa staza. Problem je što asfalt treba da se obnovi, jer je pista mnogo klizava i bojim se da će zbog toga ispasti iz kalendara već naredne sezone i to je velika šteta. Osim toga, vikend je bio zaista odličan, možda ne toliko rezultatski, koliko smo se dobro zabavili”, podelio je “najbrži doktor” svoje utiske iz Češke.

Šainović je zadovoljan prikazanim, a posebno činjenicom da je bio zapažen među trkačima iz različitih kategorija.
“Posebno mi je drago što sam se uspešno navikao na automobil. Druga važna stvar je što sam sa ekipom Lema rejsing našao pravi setap za mene i moj stil vožnje. Momci su mi uvek izlazili u susret, a sad smo toliko uigrani da od vikenda do vikenda menjamo samo finese, kad je potrebno da auto prilagodimo stazi na kojoj vozim. Jedino što mi pomalo smeta u Klio kupu je što nije regulisana težina automobila, pa sam uvek bio teži i do 50 kg od konkurencije. Na svim trkama sam imao problem sa pucanjem pneumatika, mada nisam siguran koliko je to do moje težine ili agresivne vožnje.”, otkriva on.

Što se planova tiče, Šainović smatra da bi korak dalje mogao da bude TCR, ali da je Klio kup pametnija odluka.
“Svakako bih voleo da vozim snažniji trkački automobil, ali mislim da bi trebalo da ostanem u Klio kupu bar još jednu godinu. Moguće je da ću uspeti da odvezem punu sezonu, jer posle ovogodišnjeg iskustva mogu da budem i konkurentan. Sviđa mi se što je “klio” beskompromisan auto koji ne prašta grešku, ume da bude neukrotiv, ali meni se baš to dopada. Još je rano za definitivne planove, ali svakako mislim da ću, ako ništa drugo, održavati trkačku kondiciju”, ispričao je ovaj Beograđanin.

“U trenucima kad sam držao Hatvanjija na Slovakija ringu iza sebe, shvatio sam da sam brz. Činjenica da su mi na kraju distance vodeći bežali samo stotinak metara je to i dokazala. Zato mislim da bi sledeće sezone mogao da se pokažem u dobrom svetlu i borim se za visoke plasmane”.

Kako je naš automobilista doktor medicinskih nauka, po specijalizaciji hirurg-urolog, nameće se logično pitanje koliko je teško da se iz trkačkog vikenda “prebaci” na svakodnevne obaveze na klinici u Mariboru.

“U početku mi je bilo baš teško, ali sam vremenom razvio mehanizam. Kad Lema rejsing počne da pakuje šatore i automobile na kraju vikenda, ja odmah počnem da razmišljam o obavezama koje me očekuju sutradan. Naravno, sigurno još nekoliko dana razmišljam o trkama, ali evo baš posle Brna sam ceo dan proveo u operacionoj sali i sve je prošlo u najboljem redu”, završio je Šainović.