Šainović testirao “klio” na Adriji, uskoro se vraća na trkačku stazu

“Najbrži lekar među trkačim” dr Predrag Šainović testirao je “reno klio” na stazi Adrija u Italiji.

Test na Adriji je organizovan u sklopu priprema za gostovanje u dve serije, koje planira za ovu godinu.
On je na novoj konfiguraciji staze odvezao osam sesija po 25 minuta, a najbolje vreme mu je bilo 2,04:6.

“Staza Adrija nije još završena, na nekim mestima nisu postavljeni ivičnjaci, pa je bilo prilično nepregledno i teško za vožnju. Ujutru je padala kiša, a popodne se razvedrilo, pa sam uspeo da vozim po različitim vremenskim uslovima, što je odlično”, kaže Šainović za naš portal.

“Isprobao sam dva “klia” ekipe Lema rejsing i dva različita setapa. Prvi je bio otvoreniji pozadi, pa je auto bio nestabilan. Kod drugog sam malo spustio auto i mislim da sam ga sasvim pogodio, sa njim sam i napravio dobro vreme, tako da sam sasvim zadovoljan svojom vožnjom”.

Šainović je “klia” vozio poslednji put na Grobniku u novembru 2019, čemu je prethodio test istog automobila na Panonija ringu i Hungaroringu, jer je hteo da se 2020. takmiči u ESET Klio kupu. Međutim, osim jednog gostovanja u Tvingo kupu 2020. nije našao način da se trka u pandemijskoj godini za nama.

“Veoma sam zadovoljan treningom, svaki kilometar na stazi mi je koristio, jer sam napravio dugu pauzu. Ipak, mislim da nisam izgubio osećaj za trkački auto i da sam spreman da se trkam”, dodao je on.