Šangaj, trka 1: Najbrži su rekli..

Na autodromu Šangaj traje dosad savršen vikend ekipe Vestkoust rejsing, njihovog vozačkog trija i „hondi sivik“. Najbrži u svim sesijama, piloti švedskog tima zauzeli su tri čelne pozicije u kvalifikacijama i posle nešto više od 54 kilometra trke 1, subotnji nastup u Kini završili su trostrukom pobedom.

Zabeleživši prvi trijumf u TCR seriji, na najviši stepenik podijuma popeo se Đani Morbideli. „Jednostavno savršen dan. Sve je bilo perfektno, auto se ponašao apsolutno dobro i čestitam timu na onome što su izveli. Bilo je jasno da su „honde“ ovde u Šangaju ispred konkurenata, kao što je „seat“ bio na Sepangu. Išlo nam je lako od početka treninga i dobro obavljen posao preveli smo u rezultat. Pokušaćemo da održimo ovaj zamah, iako dobro znamo da neće svaki dan biti kao ovaj“, rekao je Morbideli, novi vodeći u generalnom plasmanu šampionata.

Gianni Morbidelli (ITA), Honda Civic TCR, West Coast RacingRene Minih je krenuo drugi i drugi prošao kroz cilj, stekavši svoj prvi podijum u turing trkama. Nemcu je ovo poslednji vikend na krugu za duže vreme, pošto ga dalji raspored obaveza vodi u relikros. U završnici trke Minih je skoro sustigao Morbidelija, ali prave šanse za napad ni u jednom trenutku nije bilo. „Lepo je biti na pobedničkom postolju, srećan sam što sam dosad tokom celog vikenda bio iza Đanija. U trci sam skoro mogao da pratim njegov tempo i u poslednjih nekoliko krugova čak sam i smanjio zaostatak, iako mislim da je on u toj fazi već malo usporio“, objasnio je vozač Vestkoust rejsinga i vlasnik Minih motorsporta.

Kevin Glison žestoko se borio za treće mesto i duel s Kominijem konačno je dobio tri kruga pre kraja trke. „Verujem da smo Stefano Komini i ja danas pružili pravu predstavu. Vodili smo dobru borbu, stalno je bilo tesno. On je preterano krivudao na pravcima, ali je sve u svemu bilo fer. Nadam se da su navijači uživali i mislim da treba da se naviknu na takve predstave u TCR seriji. Moj start je opet bio prilično loš, to stvarno moram da popravim“, zaključio je trkač iz Pensilvanije.