Seat leon Evrokup ovog vikenda na Silverstonu

Otvoren pre tri nedelje na Eštorilu, Seat leon Evrokup 2016. je ovog vikenda u akciji na Silverstonu, gde će biti vožena druga sezonska runda, trke 3 i 4 monomarka serije španskog proizvođača.

Na portugalskom asfaltu istakao se veteran Evrokupa, Norvežanin Stijan Paulsen. Aktuelni viceprvak takmičenja na Eštoriju je zabeležio pobedu i izlazak na drugi stepenik podijuma, pa trenutno vodi u poretku vozača. Pošto je na pisti u Northemptonširu bio uspešan 2015, kada je osvojio prvu trku vikenda, Paulsen stiže u Englesku sa 44 boda i statusom favorita.

Španac Mikel Askona je njegov najbliži pratilac u generalnom: u Portugalu je pre tri sedmice upisao pol poziciju, pobedu na prvom i peto mesto u drugom sprintu i sada zaostaje 4 poena za Norvežaninom. Askona je 2015. na Silverstonu stigao do trećeg mesta pobedničkog postolja.

Azcona

Treće mesto u poretku vozača vlasništvo je Francuskinje Lusil Siprijano. Makar bila trenutna, a ne završna godišnja, to je najviša pozicija u generalnom do koje se jedna dama popela u Evrokupu. Siprijano je dosad osvojila 24 boda, a drugo mesto na trci 2 u Eštorilu predstavlja njeno najveće postignuće u aktuelnoj sezoni.

U Seatovoj monomarka seriji ove sezone učestvuje manje vozača nego u 2014. i 2015. Za Portugal se prijavilo 15 takmičara, za Silverston čak jedan manje, a karavanu će se ovog puta priključiti i svojim imenom ga ojačati osvajač oba prethodna izdanja Evrokupa, Španac Pol Rosel.