Deset TCR automobila u Ruskom prvenstvu na krugu 2016.

U Nemačkoj su izvezene već dve runde nacionalne TCR serije, Italijani su krenuli s renoviranim nacionalnim prvenstvom u kojem je TCR najjača klasa, a u sedmicama koje dolaze startuju još četiri šampionata čija su tehnička osnova, ili najviša klasa, automobili TCR specifikacija. U pitanju su TCR Azija, BeNeLuks, Rusija i Tajland.

Ruska serija kružnih trka (RSKG), kao i prošle godine, TCR automobile ubraja u svoju najjaču klasu pod imenom turing, a trebalo bi posebno da ih boduje.

U 2015. je samo Lukoil rejsing zaista i izvezao TCR tehniku na piste: ekipa je učestvovala sa tri “seat leona”, koje je poverila Alekseju Dudukalu, Romanu Golikovu i Rustamu Akinjazovu. Navedena trojka je u tom poretku i okončala sezonu, ispred konkurencije koju su činili automobili S2000 i superprodukcijskog standarda.

Za 2016. je najavljen start desetorice takmičara, svi će voziti “seat leone”. Lukoil rejsing je zadržao Dudukala i Golikova i pridodao im nama dobro poznatog Nikolaja Karamiševa, osvajača ETC kupa 2012. (superprodukcija) i 2014. (TC2T klasa).

1399-image_url-d8b21b947e263e0686f9f2f8477e3470

“Turing klasa šampionata pokazala je značajan rast u broju takmičara. Mi smo verovali da budućnost leži u automobilima TCR kategorije i taj koncept smo sledili praktično otkad ga je postavio Marčelo Loti. Međutim, čak ni mi nismo očekivali ovoliko interesovanje učesnika u Rusiji”, rekao je Jevgenij Malinovski, šef Lukoil rejsinga.

“Prošle godine prvi smo rešili da dovedemo TCR automobile u Rusiju. To zbog ekonomske situacije nije bilo jednostavno, ali smo kao lideri u ruskom auto-sportu preuzeli taj rizik. Drago mi je što je naš pokušaj pomogao ostalim vozačima da se opredele i sada imamo punovažan nacionalni TCR šampionat. Cilj nam je da osvojimo titule i u vozačkom i u timskom poretku”, najavio je Malinovski.

Dudukalo

“Ruski turing šampionat izveo je ogroman korak napred”, smatra Dudukalo, bivši WTCC takmičar. “U novoj sezoni biće 10 TCR automobila, dok ih je pre godinu dana bilo tri ili četiri. Vozački sastav biće jači, u šampionat dolaze prvaci iz drugih klasa na krugu, pa i iz drugih kategorija auto-sporta. Svi će automobili biti istog proizvođača i spremljeni po istim standardima, što je velika razlika u odnosu na prethodne sezone. Glavnu ulogu imaće komunikacija između inženjera i vozača, a naše su prednosti u tome što su u timu odlični trkači, i što smo “seate” u Rusiji, pa i u Evropi, vozili cele prošle godine.”

Golikov se 2015. do poslednje trke borio za naslov nacionalnog viceprvaka i najavio je da će ove sezone pokušati da završi jedan korak ispred Dudukala i da mu preotme krunu.

Karamyshev

Završni komentar dao je Karamišev: “Drago mi je što se vraćam trkanju na krugu. Otkako sam poslednji put nastupao u Rusiji, mnogo šta se promenilo nabolje. RSKG sad deluje dobro organizovano i moćno i ni po čemu ne zaostaje za evropskim serijama u kojima sam se trkao. Biće mi zanimljivo da ovde ponovo odmerim svoje snage, tim pre što sada imam više iskustva i dva osvojena evropska kupa.”

Prva RSKG runda vozi se 14. i 15. maja na Smolensk ringu. Subotnja trka klase turing imaće 15 krugova i leteći start, a nedeljna će trajati 18 krugova i kreće iz mesta.

Tokom ostatka sezone, biće održane runde na autodromima Nring (Nižnji Novgorod), Tvrđava Grozni, Soči, Moskva, ADM (Moskva-Mjačkovo) i Kazanj ring.

Tvrđava Grozni je potpuno nova staza, dok na Mjačkovu trke nacionalnog prvenstva Rusije nisu vožene od 2012. godine.