Seat nudi dve verzije “rejsera” za 2016.

Seat sport nudi novi unapređeni tehnički paket za svoj model “seat leon rejser” koji će ga dovesti na nivo “honde sivik TCR”, najbližeg rivala u inauguralnoj sezoni TCR serije. Paket uključuje ugradnju sekvencijalnog menjača Sadev umesto postojećeg DSG.

Kad su tokom godine gubili trke od “hondi”, Seatovi vozači umeli su da se žale na činjenicu da je “sivik” posedovao trkački menjač, dok ga “leon” – u  izdanju viđenom u TCR seriji i Evrokupu – nije imao. Sekvencijalni menjač je davao prednost “hondama”, ali su one na osnovu balansa performansi zbog njega nosile i balast od 35 kilograma.

Seat sport će od sada nuditi dve opcije za TCR – “leon” sa sekvencijalnim ili sa DSG menjačem. Auto sa DSG transmisijom ostaje jedina varijanta za monomarka takmičenje španskog proizvođača, Seat leon Evrokup.

Valentina Albanese (Seat Motorsport Italia,Seat Leon Racer-TCR #101)

Kako piše TouringCarTimes, “seat leon rejser” sa DSG menjačem dobiće i novi aerodinamički paket i sistem za hlađenje, novi izduvni sistem i amortizere. Njegov rezervoar za gorivo od 100 litara biće izmešten i usklađen sa FIA bezbednosnim standardima za 2017. godinu. Cena ovakvog automobila bila bi 85.000 evra.

Sa druge strane, “seat leon rejser SEQ” za 2016. imaće Sadev sekvencijalni menjač i nove kočne čeljusti, pa će njegova cena biti 110.000 evra, što je 6.000 evra skuplje od ‘step 2’ verije “honde sivik TCR” koju priprema J.A.S. motorsport.