Sena Proktor obezbedio još jednu BTCC sezonu u “voksolu”

Devetnaestogodišnji Sena Proktor ostaće u Britanskom turing šampionatu i 2018. godine i nastaviće da brani boje tima PMR, zvanične BTCC postave brenda Voksol.

Engleski tinejdžer je prošle sezone vozio “voksol astru”, u kojoj je osvojio BTCC ruki kategoriju i poneo Džek Sirs trofej. Bio je najbolje rangirani debitant na petnaest od trideset trka prvenstva.

Kako su pravila o ruki šampionatu promenjena u međusezoni, sada se za taj naslov bore svi piloti koji nijednom nisu izašli na apsolutni podijum. To Proktora dovodi u paradoksalnu situaciju da ponovo može da osvoji Džek Sirs trofej.

Tandem vozača PMR “astri” u 2018. činiće Proktor i ranije angažovani Džoš Kuk.

“Mnogo smo se trudili tokom zime kako bismo postigli pravi dogovor. Kad imate poverenja u tim i automobil i tim koji stoji iza njega, to nema cenu”, izjavio je Proktor.

“Prošla godina nam je svima bila fantastična, a uz sav trud koji ulažu tim menadžer i ekipa, i uz Džoša Kuka kao kolegu, ubeđen sam da će 2018. biti naša godina.”

Direktor ekipe Adam Viver smatra da PMR ima “najuzbudljiviju vozačku postavu” u celom Britanskom prvenstvu turing automobila.

“Veoma dobro smo svesni Seninih mogućnosti. Njemu je tek 19 godina i izvanredno se razvio kao vozač tokom prošle sezone.”

“Sada za sobom ima godinu dana iskustva s automobilom, kao i celu zimu napornog rada i zato očekujemo da bude vrlo moćan u 2018.”