Serbiaring na Slovakija ringu: WTCC, prvi trening

Na prvom WTCC treningu na Slovakija ringu najbrži je bio Sitroenov vozač Hose Marija Lopes. Argentinac je tako u svoju korist rešio i drugu ovog vikenda voženu WTCC sesiju i ponovo je, kao i juče na testu, jedini imao vreme kruga brže od 2:06.

Prvi Lopesov pratilac jutros je bio Norbert Mihelis, koji se krugom od 2:06,099 poboljšao za sekund u odnosu na jučerašnji dan. Mađar se tim rezultatom danas umešao među Sitroenove musketare i za sobom je ostavio Ivana Milera i Sebastijana Leba. Od Hondinih fabričkih vozača, Tarkvini je zabeležio bolje vreme od Monteira (Italijan peti, Portugalac deseti), dok je Čilton stigao do pozicije šest i bio je najbrži pilot “ševrolet RML kruza”.

Dušan Borković je, kao i juče, zabeležio jedanaesto vreme (2:07,688), što za popodne nagoveštava borbu prolazak u Q2, ali i tešku borbu za plasman u prvih 10.

Minih i Morbideli ponovo su na niskim pozicijama (12 i 13), a Lada je takođe na mestima koja je i juče zauzimala, čak je i redosled isti: 14. Haf, 15. Tompson, 16. Kozlovski.

Među TC2T vozačima najbrži je bio Petr Fulin, kome je Slovakija ring skoro pa domaća staza. Čeh je danas brzi 1,7 sekundu nego juče i za sobom je ostavio Engstlera, Filipija i Di Sabatina.

Test sesija prekinuta je dva minuta pre predviđenog kraja, posto se Igo Valente zaglavio u šljunku pored staze na krivini 10, a samo jednu krivinu iza tog mesta, Haf je zaustavio svoju “grantu”, verovatno zbog kvara.