Vesnić: Plasman je dobar, želim četvrto mesto

Kada je Milovan Vesnić izašao na popodnevni ETCC test, prva informacija koja je radio-vezom stigla do ekipe bila je “sve radi”. Malo je reći da je u tom trenutku tim odahnuo, jer je uložio sate napornog rada u opravku menjača koji je jutros “štrajkovao”. Svojim ljudima Vesnić se revanširao petim vremenom u TC2 klasi, što ovu sesiju čini njegovom najuspešnjom otkako vozi u ETC kupu.

2014-05-08 13-58-36 - IMG_1037

“Nećemo se žaliti, ali bilo je dosta problema,” rezimira Vesnić prvi dan druge ETCC runde. “Hteo sam da iskoristim jutarnji test za traženje set-apa za kišu, ali sam ostao bez treće i četvrte brzine, pa smo to morali da rešavamo. Na svu sreću, po podne je auto valjao, samo jedno je sigurno – još mora da se vozi. Još tražimo set-ap, treba dosta testiranja i novca za testiranje.”

“Svi smo u timu konstatovali – pozitivno je što smo sve bolji i brži i vremena krugova idu dole. Iz mog vozačkog ugla, ovo je daleko od limita, ali auto prvo treba da bude podešen po mom. Noćas radimo dalje na set-apu, da probamo da promenimo još neke stvari nabolje, sad već adaptiram auto prema svom stilu vožnje.”

Upoređenja sa Pol Rikarom sama se nameću. Po oceni samog Vesnića , stvari u Slovačkoj deluju značajno bolje.

“Za razliku od Francuske, sad sam počeo ja da vozim auto, a ne on mene,” govori Mikica. “Kad se setim Francuske, naježim se koliko stvari tamo nije valjalo i koliko je sve išlo po zlu. Ovo sada je mnogo bolje. Zadovoljan sam petom pozicijom, imajući u vidu sve okolnosti. Mi nemamo amortizere koje bi trebalo da imamo, to je na ovoj stazi još oko 1,3 sekunde po krugu i to nije samo stvar vremena, već i osećaja i poverenja u auto.”

Tokom popodnevnog testa Vesnić se žalio na preupravljanje i sporije zagrevanje pneumatika. Objašnjavajući tu situaciju, Mikica nam je otkrio specifičnu osobinu guma koje se voze u ETC kupu.

“Jokohama”, za razliku od “danlopa”, ima veoma uzan radni dijapazon temperatura – ispod 75 stepeni, guma ne radi. Kad se dotle digne grejačima, morate odmah forsirati da biste je održali tu.”

Uoči Slovačke redefinisana pravila o osnovnim težinama ETCC automobila neće previše pomoći ekipi iz Užica.

“Propisi za ovu trku su promenjeni, nama je dopušteno skidanje težine, a mi taj novi minimum ne možemo da postignemo, jer nam je auto, ne znam iz kog razloga, već 10 kilograma pretežak. Komesari FIA su nam naravno stavili kilogram dodeljenog balasta, ali taj jedan neće značiti ništa, jer sam iz mog ugla još daleko od onog kako to treba da izgleda.”

Trenutno najveća želja srpskog automobilista jeste suva staza na dan trke.

“Za ovaj vikend izvući ćemo što možemo. Molim Boga da ne bude kiše u nedelju, zbog jutrošnjeg kvara mi ne znamo kako se auto ponaša, kako rade gume, tu smo u potpunom mraku. Nadam se da ću bar jednom imati sreće. Siguran sam da ću još malo popraviti današnje vreme, od četvrtog do sedmog mesta, svi smo blizu, a kada bih uspeo da budem četvrti (u klasi), to bi za mene bio veliki uspeh.”