Serbiaring na Slovakija ringu: Igor Skuz je danas bio Pepe Oriola!

Da u ETCC-u nije sve kako na prvi pogled izgleda, imali smo prilike da vidimo i na drugom testu drugog trkačkog vikenda u Slovačkoj.

Kao što se i prošle godine dešavalo, ukrajinski vozač Igor Skuz ponovo praktikuje da ga tokom test sesija na vozačkom mestu odmeni (i tako poduči) neki od iskusnijih trkača. U sezoni 2013. na testovima su pod njegovim imenom i u njegovom automobilu vozili Zordi ĐeneMihel Nikjer i Rob Haf, sa obrazloženjem da su mu potrebni telemetrija i saveti nekog od WTCC vozača da bi postigao bolji rezultat.

Ovog vikenda na Slovakija ringu videli smo jednostavnu smenu: svoje krugove je izvezao Skuz i bio je sporiji od timskog kolege Karamiševa, a onda je “ševrolet kruz” #3 TC2T klase preuzeo Pepe Oriola koji ove godine nema stalni, već instruktorski angažman. Krug je odmah poboljšan, i to značajno, jer je Oriola alias Skuz postigao ubedljivo najbolje vreme u TC2T klasi i apsolutno: 2:14.701. Zato se Ukrajinac vodi kao najbrži na drugom ETCC testu, iako je “svoj” najbrži krug samo posmatrao na pit-volu.

Da li je tu zaista stvar u mentorstvu, sakupljanju iskustva ili u jednostavnom razmetanju, prosudite sami, a mi vam donosimo jednu nesvakidašnju fotografiju “preuzimanja” volana.