ETCC, drugi test: Najbrzi auto #3, Vesnić peti u klasi

Na drugom ETCC testu, vošenom po toplom i sunčanom vremenu, najbolje vreme postigao je “ševrolet kruz 1.6T” sa startnim brojem 3. Taj auto pripada Ukrajincu Igoru Skuzu, a zašto ovog vozača nismo imenovali kao najbržeg u sesiji, pročitaćete u posebnom tekstu.

Rus Nikolaj Karamišev postigao je drugo vreme u najjačoj ETCC klasi i u apsolutnom plasmanu, a Mađar Norbert Kiš u “alfi 156”, na opše divljenje kolega iz Evropskog kupa, bio je najbrži vozač automobila sa atmosferskim motorom – njegov krug uveliko zalazi u “turbo zonu”. Njegov prvi pratilac je Čeh Petr Fulin i, sudeći po dosad prikazanom, sva je prilika da će ova dva vozača tokom celog vikenda voditi borbu za sam vrh TC2 klase.

Srpski automobilista Mikica Vesnić prikazao se u sasvim solidnom svetlu. Tim je osposobio auto za drugi test, BMW 320si se ovog popodneva pokazao voljnim da sarađuje, pa je trofejni srpski trkač izvezao krug od 2:18,960, što je peto vreme u TC2 klasi i deveto u ukupnom poretku.

Najbrži vozač u monomarka kategoriji ponovo je bio Aku Pelinen, dok se od vozača “ford fijeste” u S1600 klasi na stazi pojavila samo Ukrajinka Ksenija Niks.