WTCC test: Lopes, pa dve Honde, Borković jedanaesti

Vozač Sitroen rejsinga Hose Marija Lopes bio je najbrži na test sesiji na Slovakija ringu. Prvi pratilac Argentinca, inače vodećeg u WTCC poretku vozača, bio je Tijago Monteiro u “hondi”, sa zaostatkom od 0,891 sekunde, dok je Mehdi Benani u privatnom “siviku” postigao treće vreme, samo 25 hiljaditinki sporije od Monteirovog.

Plasman ostalih Sitroenovih vozača ne govori mnogo – Miler je na testu bio četvrti, a Leb tek sedmi, ali su na automobilu devetostrukog reli šampiona bili primetni tragovi sletanja sa staze: Sebastijan je u garažu dovezao i busenje trave i šljunak.
Najbrži vozač “ševroleta” bio je Igo Valente (ukupno pozicija 6), Tom Čilton završio je test na poziciji 8, a Tom Koronel bio je deveti.

“Lade” su izuzetno nisko u plasmanu, Haf je 14, Tompson 15, a Kozlovski 16 i iza njih su samo automobili TC2T klase, u poretku: Engstler, Fulin, Filipi, Di Sabatino. Koliko se moglo primetiti, vozači “grante” su se u ovoj sesiji uglavnom bavili dužim test turama.

Brzi Srbin Dušan Borković prešao je jedanaest krugova i postigao je jedanaesto vreme (2,307 sekundi sporije od Lopesa), kojim nije nezadovoljan.

“Kasno smo odlučili da pokušamo da isprobamo i nove gume, pa set koji smo montirali nije bio prethodno zagrejan. Morao sam da im podižem temperaturu na stazi, a to nikad nije isto kao da su gume bile u grejačima. “Kruz” se na Slovakija ringu ponaša bolje nego što sam očekivao, promene pravca i nisu tolike da bi mu previše smetale. Ja sigurno mogu najmanje sekund brze od ovoga, zato ćemo sada poraditi na set-apu za nastavak vikenda,” rekao nam je Borković posle testa.