Serbiaring na Slovakija ringu: Koronel tradicionalno srdačan, Kozlovski obeležio Dan pobede

Posle WTCC testa na stazi Slovakija ring, niko nije delovao zadovoljno. Sitroen verovatno jeste, ali je povukao trake oko boksa kojim se jasno daje do znanja da niko od posetilaca i medija nije poželjan. Iza garaže ROAL Motorsporta stoji Tom Koronel i zabavlja se telefonom. Crven u licu, još mu je kaciga u rukama, tek što je izašao iz automobila.

IMG_5106

“Kako ide, Tom?”, pitamo ga.

“Nije loše”, odgovara on i odlaže telefon, spreman za novinarsko pitanje, tradicionalno nasmejan i ljubazan.

„Kakav je utisak sa testa?“

“Prednja leva guma troši se malo više nego što smo očekivali, desne krivine je dosta jedu, pa na to moramo da obratimo pažnju u nastavku. Ovo vreme nije loše za početak vikenda, ali ne očekujte od mene ništa slično onome što sam u Slovačkoj postigao prošle godine“, kaže Koronel.

„Čak ni sa inverznog starta u trci 2?“, uporni smo i pomalo navijački nastrojeni posle sjajnog nastupa Holanđanina pre nedelju dana u Mađarskoj.

„Ne, prespori smo… “, odgovorara on uz skoro sažaljivi osmeh i odlazi nazad u boks.

Sa druge strane, Lada, koja je najavljivala napredak, ponovo je podbacila na testu, zauzevši 14, 15 i 16. mesto. Primetili smo narandžasto-crnu traku vezanu za kvake automobila Mihaila Kozlovskog. Za one koji ne znaju, to je Georgijevska lenta, simbol pobede nad fašizmom. Ona je ujedno tradicionalno obeležje 9. maja u Rusiji, pa su ruski tim i ruski vozač odlučili da na taj način odaju počast žrtvama u Drugom svetskom ratu. Kod britanskih vozača Lade, Hafa i Tompsona, nismo videli takav izraz podrške.