Serbiaring na Slovakija ringu: WTCC, trening 2

I na drugom treningu na Slovakija ringu dominirao je Hose Marija Lopes. Vreme: 2:05,469, ponovo krug ispod 2:06, ponovo prvi i ponovo najbrži Sitroenov musketar.

Prvi pratilac “C-elizea” u ovoj sesiji postao je Igo Valente, ozbiljno brzim krugom od 2:05,718 zahvaljujući kojem je iza sebe ostavio Milera i Leba. Valente je istovremeno i najbolje rangirani vozač “RML kruza”, i tek drugi čovek kojem je ovog vikenda pošlo za rukom da 5.922 metra Slovakija ringa izveze za manje od dva minuta i šest sekundi.

Norbert Mihelis bio je najbrži trkač u “siviku”, sa ukupno petim vremenom, a iza njega su se, na pozicijama od šeste do desete poredjali Čilton, Koronel, Borković, Minih i Benani. Srpski automobilista popravio je svoje vreme sa prvog treninga za sekund, što je i najavljivao da može da učini.

Fabričke Honde su tek na pozicijama 11 i 12, što – ako dva privatna “sivika” postavljaju bolje rezultate na drugom treningu – ne bi trebalo da pruža pravu sliku Tarkvinijevih i Monteirovih mogućnosti za nastavak vikenda.

Haf se silno namučio u pokušajima da održi “grantu” pod kontrolom, malo je nedostajalo da jedno njegovo izletanje završi u čeličnoj ogradi, a za sve svoje napore nagrađen je tek 14. mestom. Ipak, i to je najbolji rezultat za “ladu” na ovoj sesiji. Kad govorimo o ruskom timu, pomenimo i to da je Tompson izvezao samo četiri kruga i veći deo drugog treninga proveo je u garaži.

U TC2T klasi, Engstler je poradio na uspostavljanju uobičajenog poretka, pošto je njegov krug bio 1,3 sekunde brži od onog koji je izvezao Petr Fulin.

Kvalifikacije za slovačku WTCC rundu počinju u 14 časova.