WTCC kvalifikacije: Kod Sitroena ni u Slovačkoj ništa novo

I pored očiglednog napretka Honde i ROAL Motorsportovih “ševroleta”, kvalifikacije u Slovačkoj pružile su sliku koju smo ove godine već viđali.

Prvi krug Norberta Mihelisa bio je i najbrži u kvalifikacionoj rundi 1. Prilično lako su prolaz u Q2 osigurali Miler, Koronel, Lopes, Monteiro i Morbideli. Tarkvini i Čilton reagovali su malo kasnije i izvadili su vizu za nastavak, Tompsonov trud da postigne isto ostao je nenagrađen. Minih je dva puta sletao sa staze, u prvoj, ozbiljnijoj relikros avanturi kao da je lako oštetio spliter.

Haf je uspeo da se plasira u prvih deset, sa tog mesta potisnuo ga je Borković (deveto vreme), a onda se Valente sjajnim krugom popeo na poziciju 2, na kojoj je i završio sesiju.

Realno, Leba niko nije mogao da izbaci iz prvih 12, ali se Alzašanin ipak postarao da u Q2 ne prođe kao dvanaesti, pa je izvezao svoj najbrži krug, dovoljan za 6. mesto.

AUTO - WTCC SLOVAKIA 2014

Tehnički problemi u startu su eliminisali Benanija (kvar turbopunjača) i Kozlovskog. Minih je u poslednjim trenucima prve runde dao sve od sebe i postigao najbolji lični krug, ali to nije bilo dovoljan za prolazak u Q2. Poslednje, dvanaesto mesto koje obezbeđuje nastavak kvalifikacija zadržao je Rob Haf i to je uspeh za Ladu.

U drugu rundu kvalifikacija prošli su: Mihelis, Valente, Miler, Koronel, Tarkvini, Lopes, Leb, Čilton, Monteiro, Morbideli, Borković i Haf.

U iščekivanju relevantnih Q2 vremena, posmatrali smo mehaničare koji su se dugo bavili Lebovim autom – problem je bio dovod goriva. Otprilike na polovini sesije, Tarkviniju se na drugoj krivini otvorila hauba, Italijan je sleteo sa staze i ostao kraj nje, pa su sudije crvenom zastavom označile prekid sesije. Pošto je Gabrijele sam izašao, spustio haubu i odvezao se do garaže, možda su zvaničnici reagovali isuviše panično, osim ako ideja nije bila da se Sitroenovim tehničarima produži vreme da u red dovedu Lebov automobil.

Ljudi iz J.A.S. Motorsporta osposobili su Tarkviniju auto za nastavak, naizgled beskonačne intervencije na “granti” završene su, pa je i Haf je izašao na stazu, a i Lebu je omogućeno učešće. Q2 je nastavljena bez gubitaka, bespoštednom borbom za ulazak u prvih 10 i za pet najviših pozicija, koje vode u Q3. Prva reprezentativna vremena ubeležili su “ševroleti” – Valente, Morbideli, Koronel – a onda se brzim krugom javio Mihelis i podigao letvicu nedostižno za sve… Osim za na Slovakija ringu sjajnog Lopesa. Argentinac je izvezao najbrže Q2 vreme, ispred Mihelisa, Leba i Milera, dok je Đani Morbideli prvi put ove sezone najbolji vozač “kruza” u kvalifikacijama.

Na izmaku druge sesije, Borković je držao poziciju koja bi mu donela odlično startno mesto za trku 2, ali su u poslednju ofanzivu krenule Honde. Tarkvini je postigao osmo vreme, Monteiro deseto (i obezbedio je pol poziciju za trku 2), a srpski automobilista ostao je van igre i moraće da startuje 11. i u prvoj i u drugoj nedeljnoj trci.

U borbi za pol poziciju ostali su “ševrolet”, “honda” i tri “sitroena”: Morbideli, Miler, Leb, Mihelis i Lopes. Tim redom, vozači su i startovali u trećoj kvalifikacionoj rundi, u kojoj svako ima samo po jednu priliku za brzi krug.

Prvo referentno vreme postavio je Morbideli, ostalo je da se vidi koliko njegovih 2:04,931 vredi protiv “C-elizea” i “sivika”.

Milerova prolazna vremena već su nagovestila da će Italijan uskoro biti smaknut sa provizorne pol pozicije. Tako se i desilo, ali uz razliku od samo 0,390 sekundi.

AUTO - WTCC SLOVAKIA 2014

Na potezu je bio Leb. U svim sektorima nadmašio je zemljaka, na cilju za ukupno 0,257 sekundi i preskočio i Milera i Morbidelija, obezbedivši u najgorem slučaju startno mesto tri za trku 1.

Norbert Mihelis tempom nije mogao da parira “sitroenima”, ali je bio brzi od Morbidelja i “siviku” je doneo startno mesto 4.

Ostalo je da Lopes potvrdi svoju briljantnu fomu u Slovačkoj. Bio je najbrži na testu tokom oba treninga i u Q2, delovalo je malo verovatno da će postati sporiji onda kada je najvažnije. Iznenađenja nije bilo – Argentinac je stigao do druge ovogodišnje, a Sitroenove četvrte pol pozicije i Mileru je umakao za dodatna dva boda.

Vozači francuskog tima krenuće s pozicija 1, 2 i 3 (u poretku: Lopes, Leb, Miler) na trci 1, prvi pratilac biće im Mihelis (0,991 sekund sporiji od Lopesa), a iza njega biće Morbideli (njegov zaostatak za Argentincem iznosin 1,019 sekundi). Zaključak stari i već viđen: po performansama im se i dalje ne može ništa, ni kada su 60 kilograma teži.