Borković razočaran 11. mestom

Srpski automobilista Dušan Borković na sutrašnjim trkama WTCC u Slovačkoj startovaće s 11. pozicije nakon kvalifikacija na stazi Slovakija ring nadomak Bratislave.

Borković je, kao i svakog prethodnog trkačkog vikenda, uspeo da se plasira u Q2, odnosno među prvih 12 vozača. Tokom pre podneva imao je osmo vreme na poslednjem treningu (2:06.589), što je u prvom delu kvalifikacija popravio na 2:06.298 za 11. mesto. Ni u Q2 nije menjao plasman, uz nešto sporiji krug (2:06.835).

Dušanov glavni inženjer i na ovoj trci je Frances, ali je ovog uz njega i Žoan Orus, koji je došao u Slovačku kako bi pomogao da se “ševrolet kruz” #98 što bolje spremi za trke.

“Moram da priznam da sam poprilično razočaran svojim performansom u kvalifikacijama. Tokom vikenda tražili smo odgovarajući set-up, međutim, baš na kvalifikacijama sam pogrešio nekoliko puta, uništio gume tako da posle nisam imao šanse da popravim vreme”, rekao je Borković posle kvalifikacija.

10256174_763554420343049_2526688909615849493_n

Borković opisuje kako je izgledalo voziti na nimalo lakoj stazi Slovakiaring.

“Dugačka je staza i ako se pogreši na par mesta, izgubi se čitava sekunda. S prednjim pogonom je veoma teško, jer je neophodno voziti čisto i tečno, budući da moj automobil ima mnogo konjskih snaga na prednjoj osovini. Dao sam sve od sebe, bilo je vrlo teško. Videćemo šta će se dešavati u nedelju, kažu da će biti kiša što meni i ne odgovara najviše, ali nema veze, dugačka je sezona ispred nas” dodao je Borković.

Srpski as objašnjava sa kakvim se problemima susreće tokom svoje debitantske sezone u WTCC.

“Staza je takva da vam ne omogućava mnogo pokušaja, ali ovo je tek početak sezone. Svakako da je potrebno da napredujem i ubrzam auto. Sigurno da mi je teže nego ostalim konkurentima jer nemam iskustva u razvijanju automobila. U Maroku sam postigao najbolji rezultat, a kako sezona odmiče svi ubrzavaju automobile, a meni, iskreno govoreći, ide malo teže. Nadam se da ćemo u nastavku sezone poboljšati automobil i da ću manje grešiti. Pozdrav za sve ljubitelje automobilizma, sporta i celu Srbiju”, poručio je za kraj Borković.

Prva trka biće vožena u 13.15, a druga u 17.45 uz direktan prenos na Eurosportu. RTS 2 emitovaće snimak prve trke od 17.00, a drugu će direktno prenositi.