Serbiaring na Slovakija ringu: Vesniću pomažu Česi, Rus i Ukrajinac drugari

Posle jutrošnjeg treninga na drugom ETCC vikendu u boksu Milovana Vesnića naišli smo na sumornu atmosferu. Jučerašnje poboljšanje i peto vreme koje je srpski as postigao, uneli su malo optimizma u tim iz Užica, ali je automobil danas ponovo počeo da se ponaša samovoljno.

Tradicionalno dobri odnosi sa Česima i Slovacima pokazali su se dragocenim i danas. Naime, srpski tim je potražio savet od Kreneka i inženjera Tomasa Šimana koji je radio za Vihers sport, a sada priprema BMW prošlogodišnjeg ETCC šampiona Petera Fulina. Inženjer je rado pregledao performanse Mikičinog automobila i posavetovao srpske prijatelje šta bi mogli da unaprede. Iako je Vesnić završio je kvalifikacije na 9. mestu, verujemo da će šampionsko iskustvo Kreneka biti od pomoći Milunu i ekipi do kraja sezone.

IMG_5132

S druge strane, tokom WTCC kvalifikacija, dvojica vozača koji se bore za visoke plasmane u Evropskom kupu Igor Skuz i Nikolaj Karamišev zajedno su pratila dešavanja na stazi u boksu Dušana Borkovića. U svetlu dešavanja u Ukrajini, lepo je bilo videti jednog Ukrajinca i jednog Rusa kako prijateljski ćaskaju i komentarišu rezultate. Sport je, ponekad, iznad svake politike.