Serbiaring u Esenu: U kom pravcu ide ETCC?

Sezona turing trka u svetu uglavnom je privedena kraju, a kao i obično ono najzanimljivije iz tek protekle godine, kao i ono što ih očekuje u narednoj, ljubitelji automobilizma u Evropi imaju priliku da pogledaju na nekoliko sajmova koji se tradicionalno organizuju u ovom periodu.

Jedan od najpopularnih je zasigurno Esen motoršou, koji se održava u istoimenom gradu na severu Nemačke. Njegovom ovogodišnjem izdanju prisustvovala je i delegacija ASK EKO rejsing tima Vesnić, koja je, predvođena vozačem Rudijem Pešovićem, oputovala u Nemačku da ispita teren i upozna se sa novinama na evropskoj turing sceni.

„Prvi put smo ovde, došli smo na poziv organizatora ESET kupa i moj prvi utisak je blago razočaranje“, rekao je Pešović posle posete sajmu. „Esen motoršou je definitivno velika manifestacija, ali samo jedna hala posvećena auto-sportu je daleko od onoga sto smo očekivali. Nas su interesovale nove tehnologije, proizvođači opreme i delova, a zatekli smo uglavnom tjuning, drift i dreg scenu.“

essen 004 essen 012„Najviše vremena smo proveli kod nasih prijatelja iz ESET-a, pre svega u razgovoru sa gospodinom Krenekom, kao i na štandu Evropskog kupa turing automobila, gde smo sa organizatorima imali debatu o formatu takmičenja i tome šta bi ono trebalo da predstavlja. Zaključak je da ETCC ide u lošem pravcu, a nestabilnost u pravilima i stalno dizanje troškova samo udaljavaju mnoge vozače od serije koja je mogla biti izuzetno zanimljiva i konkurentna“, smatra ovogodišnji osvajač CEZ bronze, koji je svoj aktuelni takmičarski BMW kupio od Krenek motorsporta.

Gostujući na ne preterano uglednom ETCC štandu, koji su krasili “ford fijesta” klase S1600 i “seat rejser” Petra Fulina, neformalno smo razgovarali sa Brigite Niman, nekada članicom ekipe koja je organizovala ADAC Prokar šampionat. Ona je sada u nemačkom delu organizacije ETC kupa i glavni je krivac što je umiruća klasa S1600 jos uvek u ETCC programu.

essen 017Primetili smo da organizacija ETC kupa diže cenu trkanja u nebesa kalendarom, povećanjem cena i povećanjem broja guma za vikend, umesto da troškove smanjuje.

Nimanova je odgovorila: “Timovi su sami tražili da se što više trka vozi sa WTCC-om (prava istina je da je Eurosportu tako jeftinije – prim. aut.). Istina, Jokohama je najavila povećanje cena guma za gotovo 20 odsto, ali o tome još treba da pričamo sa njima. Uveli su nagradni fond od 150.000 evra. Njega ćemo podeliti timovima koji se prijave za celu sezonu, pomoći ćemo im logistički da dođu do Portugala, imamo novi sajt i strim uživo svih trka… Imaćmo samo dve klase, time želimo da privučemo jos veći broj takmičara.”

A gde su Rusi koji su se takmičili 2014? “Napustili su takmičenje jer je vrednost rublje pala!”

essen 013 essen 012Priča gospođe Niman ne zvuči ubedljivo, jer, iako većina ETCC učesnika dolazi iz Istočne Evrope, organizatori kupa konstantno izmeštaju trke iz njihovih zemalja, pravdajući se time da žele više takmičara iz ostalih država.

Odgovor na pitanje zašto zašto u kalendaru nema Brna nismo dobili, dok nam je izbacivanje Hungaroringa s kalendara objašnjeno činjenicom da bi trke bile previše vremenski blizu da je mađarska staza ostala u rasporedu. Interesovalo nas je i zbog čega je spora klasa S1600 preživela u programu, ali je naša znatiželja ostala nezadovoljena.

(nastaviće se)